Puljak i Ivošević podnijeli ostavke: ‘Split ide na nove izbore, ja se svog zamjenika ne odričem!‘

Puljak i Ivošević podnijeli ostavke: ‘Split ide na nove izbore, ja se svog zamjenika ne odričem!‘

Neposredni povod za ostavke je podizanje optužnice protiv Puljkova zamjenika Bojana Ivoševića zbog prijetnji urednici gradske rubrike u Slobodnoj Dalmaciji Nikolini Lulić

Split ide na nove izbore. Novi izbori će biti referendum o smjeru prošlosti i smjeru budućnosti, o redu i neredu. Ivošević nije teret i ja se njega ne odričem, on je nosio teret bivše vlasti. Jedan verbalni gaf ne može odrediti njegov posao. Na nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim, izjavio je Puljak.

– Zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji. Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika, rekao je Puljak.

– Ja sam mogao ostati gradonačelnik do kraja godine i pada proračuna. Možda ste navikli na takve političare koji se grčevito drže za svoje fotelje, izjavio je Puljak.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u 10 sati će na izvanrednoj konferenciji za novinare dati ostavke.

Kako smo izvijestili jučer, gradonačelnik Puljak za ovakav radikalan potez odlučio se nakon što je u Beču, gdje je bio na službenom putu, doznao da su ga napustili svi partneri – Most i koalicija Možemo i Pametno za Split i Dalmaciju, a SDP ga je još prije “otpisao”.

Neposredni povod za to je podizanje optužnice protiv Puljkova zamjenika Bojana Ivoševića zbog prijetnji urednici gradske rubrike u Slobodnoj Dalmaciji Nikolini Lulić, kojoj je rekao da će joj se “napiti krvi”., javlja jutarnji list