Penava: Najnovija afera zbog koje se ovo sve događa je u režiji kriminalno-trgovačke koalicije HDZ-a i SDSS-a…

Penava: Najnovija afera zbog koje se ovo sve događa je u režiji kriminalno-trgovačke koalicije HDZ-a i SDSS-a…

Ivan Penava, predsjednik DP-a, održao je konferenciju za medije na temu političkih aktualnosti:

”U rekonstrukciji Vlade, iz aspekta parlamentarnih demokracija i činjenice da vlast u Hrvatskoj počiva na tri stupa vlasti, događa se to da sudbena vlast mete izvršnu vlast. Zašto to radi? Zato što izvršna vlast radi protuzakonito”.

”Parole koje smo jučer čuli, kako je Plenković za rekonstrukciju dobio zeleno svjetlo unutar HDZ-a, od parlamentarne većine ili koalicijskih partnera, zapravo su obična floskula. Jedina činjenica koja ovdje stoji je da kazneni organi progona mijenjaju Vladu RH i oni provode rekonstrukciju Vlade”.

”Najnovija afera zbog koje se ovo sve događa je u režiji kriminalno-trgovačke koalicije HDZ-a i SDSS-a. Sastavljen je prvo program putem kojeg su dodjeljivani poticaji i sredstva, a nakon toga i popis od 15 tvrtki koje je gospodin Milošević zajedno s gospodinom Pupovcem i gospođom Jeckov sastavio u prostorijama SDSS-a, a onda na operativno provođenje dao Vladi Andreja Plenkovića, odnosno HDZ-u da ih provedu u djelo”.

”Što prije osvijestimo činjenicu da je svaki dan s ovakvom Vladom izgubljen dan, bit će nam bolje i konačno će Hrvatska prodisati”, piše DP.