Pametno za Split i Dalmaciju: ‘Zamrzavamo suradnju s Puljkom dok ne ode Bojan Ivošević’

Pametno za Split i Dalmaciju: ‘Zamrzavamo suradnju s Puljkom dok ne ode Bojan Ivošević’

Dodali su kako vjeruju da je Ivica Puljak sposoban preuzeti poslove koje je dosada radio dogradonačelnik Ivošević i provesti u djelo ono za što su ga građani izabrali, a to je upravljanje po principima od kojih nema pravo odustati kada je teško.

Pametno za Split i Dalmaciju, iz čijih redova je Jakov Prkić, predsjednik splitskog Gradskog vijeća zamrzavaju suradnju s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Drže kako neprihvatljiva komunikacija dogradonačelnika Ivoševića u javnosti već mjesecima opterećuje rad Grada i Gradskog vijeća. , piše večernji list

“Eskalacija u obliku najave DORH-a o podizanju optužnice protiv njega za kazneno djelo, potpuno je makla iz fokusa javnosti sve teme bitne za Split. Ne ulazeći u njegovu krivnju o kojoj će u konačnici odlučiti sud, Pametno za Split i Dalmaciju smatra kako bi on i gradonačelnik na prvo mjesto trebali staviti interes Splita i donijeti odluke koje za njih nisu ugodne, ali su nužne za daljnje nesmetano funkcioniranje Grada” napisali su na FB.

Dodali su kako vjeruju da je Ivica Puljak sposoban preuzeti poslove koje je dosada radio dogradonačelnik Ivošević i provesti u djelo ono za što su ga građani izabrali, a to je upravljanje po principima od kojih nema pravo odustati kada je teško. “

S obzirom na to da nas gradonačelnik, kao dio programske suradnje i većine, nije do sada ni jednom konzultirao po ovom pitanju, iako smo se javno izjasnili da u slučaju podizanja optužnice ne podržavamo ostanak Ivoševića, do daljnjeg zamrzavamo našu suradnju” poručili su iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, iz koje je potekao i gradonačelnik Puljak koji se još nije izjasnio o sudbini svoga dogradonačelnika protiv kojega je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki.

Puljak se brani kako je nije vidio i kako će zajedno s Ivoševićem odlučiti kada je dobiju.