OSUĐENA NA 7 GODINA ZATVORA….

OSUĐENA NA 7 GODINA ZATVORA….

Marina Lovrić Merzel, bivša sisačko-moslavačka županica, proglašena je krivom na zagrebačkom Županijskom sudu i osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina., javlja dnevnik.hr


Marina Lovrić Merzel i ostali suoptuženici za korupciju, krivi su po prvoj i drugoj točki optužnice. Lovrić Merzel je osuđena na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora. S obzirom da je osuđena na zatvorsku kaznu veću od pet godina, Merzel će odmah nakon presude prevesti u zatvor u Remetincu. 

Silvio Kobeščak osuđen je na jednu, a Dalibor Rožanković i Bernard Popec osuđeni su na godinu i šest mjeseci zatvora. 

Merzel i Bernard Popec, bivši predsjednik NO Cesta Sisak, proglašeni su krivima zbog kupovine zgrade Hitne pomoći.

Županijski sud u Zagrebu ustanovio je da je Lovrić Merzel iskoristila svoj položaj i zahtijevala mito. Željko Kobeščak također je iskoristio svoj položaj te je drugom osigurao korist na štetu treće osobe, obrazložio je sudac. 

Merzel je kriva i za plaćanje savjetnika za posao koji su ionako trebali obaviti kao i za plaćanje nepotrebnih poslova poznanicima i rodbini.

Sto tisuća eura mita

USKOK-ovom optužnicom obuhvaćen je i poduzetnik Željko Žužić koji je ranije priznao da je Merzelovoj dao sto tisuća eura mita, Silvio Kobećak, predsjednik NO Cesta Sisak, Bernard Popec kojeg se tereti da je županiji iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć. Na zagrebačkom Županijskom sudu izriče se presuda i Daliboru Rožankoviću, nećaku Merzelove, kao i Zvonku Rožiću, bivšem čelniku Hrvatskih šuma.