HRVATSKA – BUGARSKA 2:1 Kramarić donio preokret i spasio lošu Hrvatsku…

HRVATSKA – BUGARSKA 2:1 Kramarić donio preokret i spasio lošu Hrvatsku…

HRVATSKA je u prijateljskoj utakmici u Dohi pobijedila Bugarsku 2:1 nakon puno muke i nakon preokreta u završnici.  Nakon remija sa Slovenijom u subotu, Dalićeva momčad se mučila više od 70 minuta protiv slabašne Bugarske, čak je i gubila, ali golovima Modrića i Kramarića je na kraju slavila. , javlja index.hr

Bugari su poveli golom Despodova u 69. minuti nakon velike greške obrane Hrvatske, a izjednačio je Modrić s bijele točke sedam minuta poslije. Kramarić, koji je iznudio kazneni udarac je u 80. minuti pogodio za 2:1.

Dalić je počeo s praktički rezervnom momčadi, promiješao je sastav i krenuo je s 3-5-2, Mislav Oršić je igrao desnog beka, ali osim solidnog početka, taj se eksperiment nije pokazao uspješnim.

Bugari su bili opasni, čak opasniji od Hrvatske više od 70 minuta. Vodili su, ali kad je Dalić na teren poslao najjače snage, nisu izdržali. Hrvatska je uz puno sreće pobijedila, ali dojma smo da ovu pobjedu nije zaslužila. 

Hrvatska, koja se ionako cijelu utakmicu mučila u obrani, u 63. minuti je ostala i bez Duje Ćalete-Cara. Igrač Marseillea je nepotrebno nagazio protivničkog igrača i zasluženo je dobio drugi žuti. Bugari su iskoristili igrača više i nakon šest minuta su kaznili očajnu reakciju obrane Hrvatske koja se posve raspala.

Despodov je izašao sam pred Vucova i matirao ga je. No, onda je napravio glupost koja je možda i odlučila utakmicu. U slavlju je skinuo dres, a kako je imao žuti karton, dobio je drugi i Bugari su ostali također s deset igrača. Odmah su bili kažnjeni.