Grlić Radman nazvao Putina zločincem, reagiralo Veleposlanstvo Rusije..

Grlić Radman nazvao Putina zločincem, reagiralo Veleposlanstvo Rusije..

Moskva je skrenula pozornost na izjave hrvatskog ministra upućene Rusiji i njezinom rukovodstvu, koje on je progovorio 23. ožujka 2022. u emisiji “A sada Vlada” na Hrvatskoj radioteleviziji, piše Veleposlanstvo Rusije u Zagrebu u priopćenju koje prenosimo:

“Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za vanjsku politiku na račun predsjednika Ruske Federacije su apsolutno neprihvatljive. Također je potpuno nedopustivo kvalificirati kao “režim” legalno izabrane vlasti Ruske Federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smjene što skorije.

Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda kako bi se izbjegle negativne posljedice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske. Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona.