Grbin: “Rekonstrukcija vlade ne može donijeti ništa dobroga, potrebni su novi izbori”

Grbin: “Rekonstrukcija vlade ne može donijeti ništa dobroga, potrebni su novi izbori”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je aktualnosti u Hrvatskoj i naglasio kako nije potrebna rekonstrukcija vlade, već izbori na kojima će građani izabrati kome će dati povjerenje da vodi zemlju u ovim izazovnim vremenima.

“Rekonstrukcija vlade ne može donijeti ništa dobroga. Mijenjaju se ljudi koje postavlja Plenković, a način rada ostaje isti – loš. Hrvatskoj rekonstrukcija vlade nije potrebna, Hrvatskoj su potrebni izbori na kojima će građani izabrati kome daju povjerenje da vodi zemlju u ovim izazovnim vremenima”, naglasio je Grbin za Hrvatski radio., piše NACIONAL

O zahtjevima za raspuštanje Sabora

“Zahtjevi su predani. Pred nama je vrijeme u kojem moramo pričekati, a onda ćemo razgovarati s kolegama i kolegicama iz oporbe i dogovoriti se oko zajedničkog pristupa i vrlo vjerojatno pokrenuti inicijativu da se o tome u saboru i raspravi. To je prilika da javnosti podastremo sve razloge i argumente zašto Hrvatskoj trebaju izbori. Suočavamo se sa nizom izazova – od inflacije, rastuće nejednakosti u društvu, posljedicama koronakrize, suočavanja s posljedicama rata, energenti, pitanja mogućnosti da osiguramo dovoljno energenata za nas…, a vladajući niti na jedno pitanje ne daju jasan odgovor niti perspektivu kako bi se Hrvatska u tim izazovnim vremenima mogla snaći”, rekao je Grbin.

“Ali mora postojati jedan zajednički nazivnik oko kojeg se moramo okupiti, a po meni je stav da vlada ne radi svoj posao dobro i da Hrvatska ima bolju perspektivu ono oko čega bi se trebali okupiti”. dodao je.

O slučaju Tramišak

“Meni je to neobično. To pokazuje da u njihovom odnosu nedostaje elementarno povjerenje. Neobično mi je i da ministrica pet mjeseci dobiva ozbiljne prijetnje i na to reagira nastupom u medijima, a tek onda priopćavanjem onima koji bi trebali voditi kazneni postupak – policija, DORH, a svog neposrednog šefa o tome uopće ne obavještava. To pokazuje koliko su odnosi unutar vlade narušeni i koliko stvari ne funkcioniraju”, rekao je.

O reviziji ugovora SDP-a i MOŽEMO!

“Ta revizija predviđena je samim ugovorom. Taj sporazum o suradnji potpisan je u lipnju 2021., tada naša gradska organizacija nije bila formirana i zato smo, između ostalog, predvidjeli da ćemo ostaviti da se protekom vremena taj ugovor korigira. Drugi razlog je i zbog činjenica da sve okolnosti oko funkcioniranja grada Zagreba nisu bile poznate. Znali smo s kojim se problemima moramo suočiti, da je grad Zagreb u dubiozama, znali smo da je loše, ali da je toliko loše to smo dopustili da malo dublje analiziramo i vidimo što je realno moguće ostvariti, a ne da se petljamo u obećanja koja će ostati mrtvo slovo na papiru. Cilj je da u sporazumu definiramo ostvarive stvari koje će pomoći podizanju kvalitete života građana grada Zagreba”, naglasio je Grbin.