Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend…

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend…

Donosimo vremensku prognozu Bojana Lipovšćaka.

Ciklona u sklopu polarnog vrtloga stacionira nad Skandinavijom i zapadnim Sibirom, a polje visokog tlaka zadržava se nad Europom te podržava stabilno sunčano vrijeme. Izrazita ciklonalna aktivnost je nad Atlantikom gdje se razvija duboka ciklona između Grenlanda i Islanda i povezana je s Ciklonalnom iznad Pirinejskog poluotoka i  zapadnog Mediterana.

Nad Saharom su pustinjski vjetrovi podigli veliku količinu pijeska u više slojeve atmosfere. Nad naše krajeve u jugozapadnom strujanju pritječe topli vlažan zrak. Kiša koju prognoziramo sredinom idućeg tjedna bit će najvjerojatnije žute boje saharskog pijeska.

Jutros su temperature u planinskim krajevima bile malo ispod nule, a u većini krajeva unutrašnjosti od 4 do 7. Na Jadranu jutarnje temperature bile su oko 10 ºC.

Danas će vrijeme biti sunčano, više visoke cirusne naoblake bit će na južnom Jadranu. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 18 do 24ºC, na Jadranu od 17 do 22ºC.

U nedjelju nastavak stabilnog sunčanog i toplog vremena uz jugo na Jadranu. U nedjelju poslijepodne i navečer na Jadranu će se s juga naoblačiti, uglavnom visoka cirusna prozirna naoblaka.

Promjenu vremena uz kišu i jugo prognoziramo sredinom tjedna i to najprije na južnom Jadranu, a potom i u unutrašnjos