Milorad Dodik: ‘Zamolio sam Vladimira Putina i rekao mu kada bude dijelio ili ravnao ovaj svijet nek‘ pripazi na nas. Na to se on samo nasmijao‘

Milorad Dodik: ‘Zamolio sam Vladimira Putina i rekao mu kada bude dijelio ili ravnao ovaj svijet nek‘ pripazi na nas. Na to se on samo nasmijao‘

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, gostujući u emisiji “Telering” na RTRS-u pohvalio se svojim odnosom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je u emisiji Telering rekao da je u području fantazije priča da se Republika Srpska tajno priprema za odcjepljenje i da mu je to naložio Putin.

– Pričao sam sa Putinom dvadesetak puta i čak sam ga jednom pokušao pridobiti pa sam mu rekao: “Molim te, predsjedniče, kada budete dijelili ili ravnali ovaj svijet, pripazite na nas”, na šta se on nasmijao – rekao je Dodik.

„Svaki drugi treći dan čujem da mi pripremamo neko odcjepljenje i da mi je to naložio Putin. To su budalaštine, decidiran je Dodik., piše slobodna dalmacija

U jeku inicijative vlastite stranke za ukidanje trošarina i smanjenje PDV-a, ponudio je građanima svoje rješenje za suočavanje s dramatičnim porastom cijena goriva: pozvao ih je da odustanu od korištenja osobnih automobila i prebace se na javni prijevoz.

“Valjda nisam jedini koji ovdje ima oči. Ali vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, nitko nije zaustavio automobil jer je cijena povećana s 2,30 konvertibilnih maraka (9,6 kuna) na 3,20 KM (12,8 kuna). Svi voze automobile i svi se zadnje toga odriču. Ako je to toliki šok, prvo se ugasi motor, je li tako? Dakle, ne vozite se koliko vozite. Poletimo li na periferiji, sva nafta će nam biti povučena, što smo teškom mukom tražili od ruske tvrtke. Da potrošnja dolazi iz Srbije i Hrvatske, izgubili bismo zalihe. Moramo se prema tome odnositi odgovorno. Svi možemo malo ugasiti automobil. Izađite u ovaj grad i pogledajte tko se vozi javnim prijevozom, ima li ih? Jako malo… – poručio je Dodik.

Očekivano, njegova je izjava izazvala podijeljene komentare u javnosti, posebice na društvenim mrežama. Neki pitaju što je iduće i treba li se odreći kruha, jer je drastično poskupio? Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić smatra da Dodikova izjava, prije svega, nije dobronamjerna i da je izrečena zlonamjerno.

– Prvo neka gospodin Dodik izađe iz helikoptera, spusti se na zemlju i vidi kako narod živi. Da onda komentira može li narod još negdje stegnuti remen ili ne – kazala je Trivić.