Evo kome je Peđa Grbin uplatio novac koji je ubirao od naknade za odvojeni život…

Evo kome je Peđa Grbin uplatio novac koji je ubirao od naknade za odvojeni život…

Mjesec dana nakon otkrića da je godinama ubirao naknadu za odvojeni život, iako s obitelji živi u Zagrebu, predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je da je donirao 50.000 kuna jednoj humanitarnoj udruzi, piše u četvrtak Jutarnji list.

“Uplatio sam 50.000 kuna udruzi koja se bavi humanitarnim radom i pomaganjem ljudima”, izjavio je Grbin Jutarnjem listu, odbivši reći o kojoj je udruzi riječ. “Nema potrebe da se iznosi ime udruge jer smatram da je ova informacija dovoljna”.

Na opasku da to nije njegov nego novac poreznih obveznika, Grbin ustraje: “Evo, ovo je moj odgovor”.

Grbin je, podsjeća dnevnik, posljednjih deset godina u džep stavio oko 92.000 kuna uime naknade za odvojeni život, iako barem od 2017. živi sa suprugom u Zagrebu, gdje im se rodilo i dijete.

Nakon medijskih napisa izjavio je da postoji nešto “što mora učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac, a neću ga vratiti u proračun nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe jer nije primljen nezakonito”. Tim potezom “vraćanja” novca, Grbin je sebi osigurao komfornu poziciju: novac je njegov, a ne poreznih obveznika, navodno zakonito stečen, pa nije dužan nikome podnositi račune.

Grbin je pozvao i da se stvar jednom za svagda “napokon regulira, da znamo tko ima pravo na to, a tko ne”.

Kao lučonoša promjena i poštenja odmah je istupio njegov stranački kolega Arsen Bauk uputivši u saborsku proceduru zahtjev da se zastupnicima te naknade ukinu, čime je Bauk lopticu prebacio na teren HDZ-a.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao je klubove da svoje prijedloge o Baukovoj inicijativi dostave Odboru za izbor i imenovanja i ocijenio kako “nije dobro da zbog onih koji nemaju to pravo, a uzimali su naknade, kažnjavaju one koji ih pošteno primaju”, piše novinarka Jutarnjeg lista Željka Godeč., prenosi NACIONAL