Stravične prijetnje na ruskoj državnoj televiziji: ‘Hrabri Poljaci, od vaše Varšave za 30 sekundi neće ostati ništa’

Stravične prijetnje na ruskoj državnoj televiziji: ‘Hrabri Poljaci, od vaše Varšave za 30 sekundi neće ostati ništa’


P. N. “Čini se da se zemlje koje zovemo Litva i Poljska ponašaju previše hrabro, a ne razumiju da ih možemo riješiti mnogo brže od Ukrajine”, kaže Mikejev . Javlja NOVI LIST

Društvenim mrežama širi se bizarna, ali svakako i zastrašujuća snimka emisije s ruske državne televizije Rusija 1, na kojoj politolog Sergej Mikejev direktno prijeti Europi uništenjem i novim napadima.

U poluminutnom videu spominje mogućnost da se snage NATO-a umiješaju u rat u Ukrajini.

“Postoji jedna jednostavna stvar koju moramo reći Europi. Ako okupite nekakav mirovni kontingent s NATO-om ili ga odlučite premjestiti negdje drugdje, napast ćemo vas nuklearnim oružjem… To će onda biti nuklearni rat”, prijeti Mikejev.

Potom se obraća Poljskoj.

“Hrabri Poljaci, od vaše Varšave za 30 sekundi neće ostati ništa”.

Mikejev potom prijeti i “hrabroj Njemačkoj i hrabrim baltičkim državama poput Estonije”, a poziva i na napad Rusije na Poljsku i Litvu. Pita se “zašto ne bismo imali koridor do Kaljiningrada”.

“Čini se da se zemlje koje zovemo Litva i Poljska ponašaju previše hrabro, a ne razumiju da ih možemo riješiti mnogo brže od ovoga što smo započeli u Ukrajini”, zaključuje Mikejev. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA