Nezadovoljni vrh zagrebačkog SDP-a traži reviziju koalicijskog sporazuma s Možemo, zamjeraju im manjak komunikacije i propuštene prilike

Nezadovoljni vrh zagrebačkog SDP-a traži reviziju koalicijskog sporazuma s Možemo, zamjeraju im manjak komunikacije i propuštene prilike

Zbog nezadovoljstva suradnjom sa Možemo, SDP će inzistirati na reviziji koalicijskog sporazuma kojim je dogovorena većina u Zagrebačkoj skupštini nakon prošlih lokalnih izbora. Javlja ZAGREB INFO

Ne budu li postignuti zahtjevi, SDP namjerava raskinuti koalicijski dogovor, odnosno podržavati Možemo u Skupštini isključivo od projekta do projekta, što bi povuklo i pitanje šefa Skupštine, a ta je pozicija dogovorom pripala SDP-u, odnosno Jošku Klisoviću, piše Večernji list.

Evaluacija

Kako za sada stvari stoje, nema rokova i zaduženja, a iz zagrebačkog SDP-a je početkom ožujka donesena odluka da se pristupi evaluaciji suradnje na svim razinama s Možemo, dakle na razini vijeća gradskih četvrti, mjesnih organizacija kao i Skupštine, a sve bi trebalo rezultirati konkretnim prijedlozima za novi sporazum koji u SDP-u očekuju da će biti dogovoren s Možemo godinu dana nakon što je i potpisan.

SDP-ovci kažu kako su već u veljači komunicirali s Možemo te očekuju da će se revizija dogoditi do kraja lipnja. Ono što boli SDP-ovce je to što su tražili da se uspostavi sustav gradske riznice, odluka je donesena, ali je sve, kažu, ostalo mrtvo slovo na papiru. I dalje nije postavljena internetska antikorupcijska platforma za prijavljivanje svih nepravilnosti i nezakonitosti rada gradske uprave i gradskih trgovačkih društava, posebno pri javnim nabavama ili natječajima.

Zamjerke

Zamjerku su našli i po pitanju gradnje domova za starije te uspostave dnevnih boravaka u gradskim četvrtima i osiguravanju skrbi za starije u njihovim domovina. Spočitali su im i dva nova podvožnjaka ispod željezničke pruge, a za što je osigurano samo 100 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije.

Kažu kako se u sporazumu ne spominju rokovi niti tko je za što zadužen, a smatraju i kako je propušteno jako puno prilika u prvih pola godine vladavine te kako je sada puno teže sve pokrenuti jer novoj vlasti više nisu naklonjeni ni mediji ni javnost.

Između ostalog, zamjeraju im i lošu komunikaciju, a smatraju da je nema dovoljno ni u Skupštini ni u dva vijeća gradskih četvrti gdje Možemo treba ruke SDP-ovaca za većinu, a to su Novi Zagreb – zapad i Peščenica.

Iz SDP-a su za Večernji rekli kako je koalicijski sporazum rađen dok je zagrebački SDP bio raspušten, ali da su se stvari bitno promijenile pobjedom Viktora Gotovca.

Možemovci potvrdili reviziju

Iz Možemo su potvrdili kako im je vrh zagrebačkog SDP-a najavio da će tražiti reviziju sporazuma i kako u svemu ne vide veliku dramu jer smatraju da se o svemu može razgovarati, pa tako i o samom sporazumu. Nemaju ništa protiv bolje suradnje i kažu kako ništa nije zapisano u kamenu. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA