DORH je podigao optužnicu protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića: tereti ga se za kazneno djelo prijetnje…

DORH je podigao optužnicu protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića: tereti ga se za kazneno djelo prijetnje…

DORH je podigao optužnicu protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića: tereti ga se za kazneno djelo prijetnje urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije.

Priopćenje o tome objavljeno je danas poslijepodne na službenim stranicama DORH-a i prenosimo ga u cijelosti:

“Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 23. ožujka 2022., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11.

Okrivljenom 32-godišnjaku se stavlja na teret da je 6. veljače 2022. oko 19:30 sati u Splitu, putem mobilnog telefona nazvao urednicu Gradske rubrike jednog dnevnog lista te joj, u cilju da kod novinara izazove osjećaj straha i uznemirenosti, uputio prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u tom dnevnom listu koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji.

Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici (novinarki), a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod svih njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.”

Podsjetimo, 6. veljače dogradonačelnik Ivošević je na mobitel nazvao urednicu Gradske rubrike, koju je verbalno napao zaprijetivši joj na kraju kako će se “napiti krvi”.

Njegova reakcija uslijedila je jer je navodno bio nezadovoljan tekstom objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji o sadnji stabala na Marjanu, za koju je na Facebook stranici Grada Splita prethodno objavljeno da je riječ o prvoj sadnji na Marjanu u zadnjih 30 godina. Slobodna Dalmacija je potom u svom tekstu točno navela kada je i tko je sve sadio u toj park-šumi.

Nakon što smo objavili tekst o incidentu, istoga dana se dogradonačelnik Ivošević na Facebooku ispričao urednici Gradske rubrike, priznavši da ima problem s komunikacijom.