‘300 ruskih vojnika odbilo se boriti protiv nas, otišli su’, vojska Ukrajine o masovnom odlasku Rusa s fronta…

‘300 ruskih vojnika odbilo se boriti protiv nas, otišli su’, vojska Ukrajine o masovnom odlasku Rusa s fronta…

U svom dnevnom izvješću, ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da ruske snage imaju zalihe streljiva i hrane koje će trajati ‘ne više od tri dana’

“Ruske snage imaju trodnevne zalihe goriva, koje se nadopunjuju cisternama. Nisu bili u stanju zadovoljiti potrebe okupljanja trupa”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane, a uz to istaknulo i vijest o masovnom napuštanju vojnika Ruske Federacije jednog od važnijih frontova u zemlji., javlja RTL

Ukrajinsko ministarstvo tvrdi da je u protekla 24 sata ukrajinsko ratno zrakoplovstvo pogodilo devet ruskih zračnih ciljeva – jedan avion, šest bespilotnih letjelica (UAV) i dva helikoptera.

Također tvrde da se neki Ruski vojnici odbijaju boriti protiv Ukrajinaca.

“U Oktirki, malom gradu u Sumskoj oblasti u središnjoj Ukrajini, 300 ruskih vojnika odbilo je ratovati protiv Ukrajine i napustilo je područje operacije”, tvrdi ministarstvo.

“Ukrajinske snage obranile su 13 napada i uništile 14 tenkova, osam borbenih vozila pješaštva, dva višenamjenska vučna vozila, tri topnička sustava i četiri druga vozila”, dodaje se u izvješću.

Ministarstvo obrane priopćilo je da ruske snage imaju zalihe streljiva i hrane koje će trajati “ne više od tri dana”. Riječ je o vrlo zanimljivoj informaciji u svjetlu činjenice da je jedan od najgore provedenih dijelova invazije Vladimira Putina na ukrajinu vojna logistika.

Sredinom ožujka prenijeli smo zaključak američkog vojnog strateškog analitičara Michaela Kofmana iz Center for Naval Analyses (CNA), specijaliziranog za ruske studije, koji je zaključio da je Putinovoj vojsci ostalo još samo tri do najviše četiri tjedna prije nego što prestane biti borbeno sposobna, barem u većem dijelu razmjera koliko je to bila kadra do tada.