Portal Tris objavio prvi broj tiskanog izdanja

Portal Tris objavio prvi broj tiskanog izdanja

Projekt širenja na print namijenjen je uglavnom starijoj populaciji, ali i svima onima koji vole prelistati novine. Tiskano izdanje šibenskog Trisa, s presjekom tekstova objavljenih na istoimenom portalu, izlazit će svaka tri mjeseca

Generacije koje nisu izgubile naviku čitanja novina i vole osjetiti papir pod rukom, najviše one treće životne dobi među kojima nerijetko ima i takvih koji se nisu naučili služiti internetom, dobile su prvo izdanje tiskane publikacije Tris s izborom iz tromjesečnog sadržaja novinarskog portala, navodi se u najavi novog projekta objavljenoj na portalu Tris. Javlja ZAGREBI HR

Izbor iz sadržaja prvog broja uredila je Davorka Blažević, glavna urednica Trisa, koja je u uvodniku prvog izdanja publikacije opisala hrvatsko društvo kao ono u kojem vladaju korumpiranost, nepotizam, klijentelizam te rodbinska i stranačka pogodovanja.

“Naše je društvo zatrovano govorom mržnje, povijesnim revizionizmom, netolerancijom i isključivosti. Zato je naša je ideja mijenjati takav nered stvari, upozoravajući na devijantna, neodgovorna i koruptivna nedjela političkih elita ali i svih drugih aktera zajednice. Naravno, istodobno promovirajući pozitivne primjere i ponašanje pojedinaca ili skupina s razvijenim osjećajem za društvo prava i pravde, gospodarskog i kulturnog napretka, društvo u kojem će znanje, poštenje i predan rad biti jedina privilegija vrijedna honoriranja”, zaključila je u uvodniku prvog izdanja publikacije Tris njegova urednica Davorka Blažević. 

“Tiskanom publikacijom približavamo sadržaj novinarskog portala Tris generacijama treće životne dobi. Posredstvom medijskog djelovanja i obradom društveno značajnih tema iz lokalne zajednice uključujemo u zajednicu generacije treće dobi, omogućavajući starijim i nemoćnim osobama i osobama koje nisu aktivni korisnici interneta kvalitetno informiranje, povećavajući ujedno vidljivost organizacija civilnog društva i jačajući njihov utjecaj u lokalnom javnom prostoru”, napisala je urednica.

Naklada od 300 primjeraka ustupljena je domovima za starije i nemoćne, organizacijama civilnog društva koje brinu o takvim osobama, te knjižnicama i čitaonicama Šibensko-kninske županije. 

sp Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA