Napila se kao zemlja pa naručila taksi do Ukrajine…

Napila se kao zemlja pa naručila taksi do Ukrajine…

Britanka tvrdi da je naručila taksi vrijedan 4500 funti za Ukrajinu kako bi joj ‘pomogao’ nakon ‘jednog pića previše’ i da ju je spasilo samo to što nije imala dovoljno sredstava na računu – iako je Uber devet puta pokušao naplatiti. Leoni Fildes, iz Manchestera, izašla je na proslavu rođendana svoje prijateljice u subotu navečer kada je dvojac počeo razgovarati o ratu u Ukrajini. 34-godišnjakinja tvrdi da je već popila ‘nekoliko duplih ružičastih ginova i ‘čašica sambuce’ kada je pijana odlučila otići tamo u taksijem kako bi ‘pomogla ukrajinskom cilju’.

Vlasnica tvrtke za šišanje pasa tvrdi da je tada pokušala naručiti taksi, za koji se procjenjuje da je koštao čak 4578 funti, ali joj je rečeno da nema dovoljno sredstava za platiti. Leoni kaže ima samo ‘bljeskove’ svoje rizične pogreške kada ju je banka pozvala sljedeće jutro misleći da je njezina kartica korištena na prijevaru – dajući joj do znanja da je Uber navodno pokušao uzeti novac devet puta.

Sada mama dvoje djece Leoni tvrdi da joj je drago što nije imala dovoljno novca na svom računu i pita se što se moglo dogoditi da je zaista krenula na transkontinentalno putovanje. Uber je rekao da nikakva putovanja nisu ‘uspješno napravljena u ovom slučaju’ i poručuju da istražuju dalje kako bi utvrdili što se dogodilo, piše Daily Mail.

Leoni je rekla: ‘Imam 34 godine – trebala bih znati bolje. Sljedeći dan se nisam sjećala da sam to učinila. Bila sam, kao, “o moj Bože”. Probudila sam se kada me je banka nazvala, misleći da je moja kartica upotrijebljena za prijevaru. Uber je devet puta pokušao skinuti uplatu s mog računa. Bili su prilično odlučni. Doživjela sam mali bljesak sjećanja kad je banka nazvala i rekla sam: “Mislim da sam to bila ja – oprostite Uobičajeno, Uber dopušta putovanje bez plaćanja unaprijed, ali su ga nedavno zaustavili pa sam imala sreće. Sjećam se kada smo tražili vozilo, rekle smo: “Oh, dobit ćemo onaj udobni. Taj nam je draži – onaj XL.”

Leoni se uključila u politički razgovor uz nekoliko pića i upitana je bi li njezin dečko, koji je u vojsci, mogao biti prisiljen boriti se u Ukrajini ako Ujedinjeno Kraljevstvo uđe u rat. Tvrdi da je razgovor ubrzo izmakao kontroli te je odlučila naručiti taksi do ratom razorene zemlje. Da je Leoni naručila običan UberX taksi, koštao bi je između 2.564 i 3.313 funti, ali da je novac potrošila na UberXL, koštao bi između 3.688 i 4.758 funti. Uberova opcija Comfort, koja nudi ‘dodatni prostor za noge’, podešavanje temperature i izbore o razgovoru, uzela bi joj između 3.014 i 3.891 funti iz džepa.

Leoni je rekla: ‘Izašla sam s jednim od mojih prijatelja u Swintonu. Došli smo do razgovora o ratu u Ukrajini. Moj dečko je u vojsci i razgovarali smo o tome hoće li ići tamo. Rekla sam: “Ako on ode, idem s njim. Popivši jedno piće previše, pokušavali smo dobiti taksi za kući. Onda smo se zapitali: “Hoćemo li uzeti taksi i otići im pomoći”.

“Bili smo vani oko četiri sata pa sam popila nekoliko duplih ružičastih ginova, dosta sambuce i bocu prošeka. Mislim da me to možda otjeralo s ruba. Ne znam što bih učinila da mi je Uber dopustio da ga naručim. Mislim da ne bih ušla, ali ne znaš nakon toliko pića. Možda bih se svalila u taksi i shvatila gdje idemo tek kad bi već otišli predaleko. “

“Nakon što smo to učinili, nisam mogla dobiti taksi oko sat i pol. Dopuštali su mi da odem u Ukrajinu, ali ne i 10 minuta do kuće. Bilo je tek oko 22.30 i tada sam morala nazvati nekoliko različitih taksi kompanija da bih dobila taksi. U svoj sam ušla oko ponoć.’

Glasnogovornik Ubera rekao je: ‘Možemo potvrditi da nijedan zahtjev za putovanje nije uspješno poslan u ovom slučaju. Istražujemo ovo dalje kako bismo razumjeli što se dogodilo.’, prenosi slobodna dalmacija