Mirela Ahmetović: HDZ-ove propagande mogli bi se postiditi i u Kremlju…

Mirela Ahmetović: HDZ-ove propagande mogli bi se postiditi i u Kremlju…

HDZ laže na svim frontovima. Najnovija propagandna umotvorina ministra obrane je naprosto veličanstvena. Uz američke saveznike u zagrebačkoj zračnoj luci, ministar oduševljeno objavljuje građanima kako je NATO-ova prisutnost u Hrvatskoj rezultat ugleda Andreja Plenkovića i njegovih poznanstava i kontakata u Europi i ostatku svijeta.

Drugim riječima, nema veze što je Hrvatska punopravna članica NATO saveza, što ima obveze koje plaća u milijunima kuna godišnje u zajednički proračun (novca hrvatskih poreznih obveznika), što uz obveze ima i određena prava (da joj Saveznici pomognu kad je potrebno), po ministru je od svega najbitnije da postoji Andrej Plenković Veličanstveni pred čijim pogledom ničice padaju svi svjetski moćnici.

Propaganda kako u Hrvatskoj sve počinje i završava s Andrejom Plenkovićem naprosto je smiješna. Njegove dvije Vlade gnijezdo su korupcije i kleptokracije, krcate ministrima i državnim tajnicima koji su ovu zemlju poharali poput gladnih skakavaca. Za nepostojanje protuzračne obrane HDZ krivi protekle Vlade? Što su radili 6 godina kad se već vraćaju u prošlost? Možemo postaviti pitanje i ovako: koliko je sustava protuzračne obrane moglo biti kupljeno da se u vrijeme Sanadera HDZ-ovci nisu udružili u mafijašku organizaciju kako bi krali od hrvatskih građana, a kao takvi su i pravomoćno osuđeni kao prva hrvatska koruptivna stranka? Lažu da bi prikrili vlastita nedjela kojima su od perspektivne države u 24 godine njihovih mandata napravili koruptivni kartel.

Prema djetinjastim izjavama ministra obrane možemo zaključiti kako će političkom propašću Andreja Plenkovića (a ona je vrlo blizu) Hrvatska izgubiti sve saveznike i, bez obzira na članstvo u NATO savezu, neće predstavljati ništa. Netočno. Neće. Hrvatska nije ni nastala niti će nestati kad Plenković ode u politički zaborav.Hrvatska je preživjela brojne nedaće, preživjet će i Vladu Andreja Plenkovića.

PR po francuskim nosačima u narančastim kombinezonima (koji neodoljivo podsjećaju na zatvorski standard u nekim državama) ima samo jedan cilj – nahraniti ego premijeru najkorumpiranije Vlade u hrvatskoj povijesti. Kako je krenulo, još malo pa će ministar obrane, u namjeri da se još više svidi svojem političkom pokrovitelju, početi govoriti da i NATO postoji zahvaljujući svemoćnom Andreju Plenkoviću. Takva razina propagande iz HDZ-ovih tvornica laži uopće nije neočekivana.