Ukida se izolacija za vrtićku djecu, a ni školarci se više neće morati testirati svaki tjedan…

Ukida se izolacija za vrtićku djecu, a ni školarci se više neće morati testirati svaki tjedan…

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u četvrtak bi trebalo na svojim stranicama objaviti kako se ukida mjera samoizolacije za vrtićku djecu koja su bila kontakt oboljelog, a ukida se i testiranje za školsku djecu.

Dosad je samoizolacija u vrtićima uglavnom značila izoliranje cijele grupe čak i ako je samo jedno dijete ili odgojitelj bilo pozitivno.

To se sada mijenja pa djeca mogu u vrtić bez testiranja ako su bili kontakt. Jedino bi se trebali testirati kada počnu pokazivati simptome zaraze.

Djeca koja danas saznaju da su kontakti neće više morati u izolaciju, a oni koji su trenutno u izolaciji moći će se u vrtić vratiti u ponedjeljak jer će ih se tijekom vikenda izbrisati iz evidencije.

Školarci koji su se u posljednjih mjesec dana morali testirati na tjednoj bazi više to neće morati činiti, a ni oni više neće u izolaciju zbog kontakta s oboljelima.

Iz ministarstva obrazovanja poručuju kako će ravnatelji ubuduće naručivati samo onoliko testova koliko im bude potrebno preko centara opskrbe., pišu 24sata