Milanović o zabrani preleta avionima: ‘Plenković je na nosač otišao sa svojim kućnim ljubimcem…‘

Milanović o zabrani preleta avionima: ‘Plenković je na nosač otišao sa svojim kućnim ljubimcem…‘

Predsjednik Milanović pozvao je javnost da sama zaključi o “motivima za takvo seljačko ponašanje”.

Predsjednik Zoran Milanović na novoj je konferenciji za medije objašnjavao zašto je zabranio prelete avionima. Rekao je da su preleti kod većine građana izazvali nelagodu, strah te da im se zaledila krv u žilama.

– To da je to objavljeno na radiju, ne znači ništa. Radi se o aktivnostima kojih će biti ovih dana. Radi se o aktivnosti za koje sam ja, naravno, kao i za sve druge dao suglasnost. Detaljima se ne bavim, hrvatska vojska mora vježbati, ali ne na ovaj način.

– Do incidenta je došlo tako da je premijer odišao na nosač aviona, i tamo se osobno dogovarao s nekim admiralom pred načelnikom Glavnog stožera i pred svojim kućnim ljubimcem ministrom i naravno da je to onda načelnik Glavnog stožera, koji je vojnik, odobrio, rekao je Milanović.

– Onda su avioni preletjeli u vrijeme kad je premijer imao pressicu. To više neću dopuštati, rekao je Milanović i dodao neka “o motivima za takvo seljačko ponašanje”, javnost zaključi sama.

Na pitanje kakva se poruka daje saveznicima, rekao je – “da su dobrodošli, ali ne u centru Zagreba”.

– Da sam ja bio na tom nosaču aviona, to se ne bi dogodilo. Premijeru to ne bi palo na pamet napraviti. On je otišao tamo s namjerom da to organizira, rekao je Milanović., prenosi jutarnji list