Kako su bogati Rusi ostali bez luksuznih automobila

Kako su bogati Rusi ostali bez luksuznih automobila

Nakon što su talijanske automobilske tvrtke Lamborghini i Ferrari najavile obustavu poslovanja u Rusiji, a već su sličnu odluku donijeli u Porscheu, Bentleyju, Rolls-Royceu i Aston Martinu, imućni građani Ruske Federacije već se pitaju kojim zaobilaznim pravcima mogu doći do luksuznog automobila. Javlja GLAS SLAVONIJE

Prema analizi agencije Autostat, Rusi su 2021. kupili 55 novih Ferrarija. Lamborghini je s 200 automobila postavio prodajni rekord. Lamborghini pripada njemačkom koncernu Volkswagen Group, kao i Porsche, koji je lider u prodaji vrhunskih sportskih automobila u Rusiji. U 2021. godini 26 prodajnih salona prodalo je gotovo 6,3 tisuće automobila Porsche, a najprodavaniji su modeli Cayenne i Macan. U Volkswagen Grupi potvrdili su obustavu isporuka svih automobila koncerna u Rusiju, odbivši precizirati tko će se baviti njihovim jamstvenim popravcima.

Tiskovna služba Porsche Rusije rekla je da odgovornost za jamstvene servise snose trgovci. Na web-stranici automobilske grupe Avilon (najveći ruski distributer Aston Martina, Jaguara, Maseratija, Rolls-Roycea, Bentleyja i Ferrarija) gotovo da i nema više luksuznih automobila u ponudi. Od modela Aston Martina dostupan je samo jedan crossover DBX od 550 KS. SUV Jaguar F-Pace SVR s motorom iste snage također je usamljen u salonu. Maserati je u boljoj situaciji s jedinim modelom Levante – ima ih još 30-ak, dok Ferrarijevih superautomobila uopće nema – ni novih ni rabljenih. Voditelj prodaje Rolls-Roycea u Moskvi najavio je nastavak prodaju najnovijih automobila.

Isporuka nema, a razjašnjenje situacije očekuje se najkasnije u travnju. Unatoč promjeni tečaja, interes potrošača za skupe automobile ostaje i sada, kažu u Avilonu. No dodaju kako je još uvijek teško orijentirati se na konkretne uvjete isporuke automobila. Bogati ljudi će bez sumnje moći pronaći načine za uvoz skupih i rijetkih automobila u Rusiju, čak i pod sankcijama. Jedna od tih shema je i prijenos automobila iz susjednih zemalja. Automobili se mogu prenijeti u Azerbajdžan, Armeniju, Gruziju ili Kazahstan, a zatim i u RF. Bogati će uvijek pokušati pronaći neko rješenje.

Mato Pavličević Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA