Neslužbeno: Pokrenuta istraga protiv ministra Aladrovića!

Neslužbeno: Pokrenuta istraga protiv ministra Aladrovića!

Nakon što mu je Vlada skinula imunitet, Uskok je otvorio istragu protiv ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, neslužbeno u utorak doznaje Jutarnji list.

Podsjetimo, Aladrovića se sumnjiči za pogodovanje kod zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), gdje je tada bio ravnatelj, o čemu je iscrpno pisao Nacional.

Osim Aladrovića, piše Jutarnji, istragom su obuhvaćeni sada već bivši ministar gospodarstva Darko Horvat, njegova bivša pomoćnica Ana Mandac, ali i gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni kandidat kojega je podržao Domovinski pokret, Damir Juzbašić. Juzbašić je optužen da je preko Ane Mandac urgirao kod zapošljavanja jedne od kandidatkinja.

Podsjetimo, Nacional je koncem prošlog mjeeseca ekskluzivno objavvio da je Aladrović već pripremio ostavku jer ga čeka kazneni progon zbog namještenih zaposlenja za HDZ-ove štićenice. Kako smo objavili, Ana Mandac otkrila je Uskoku da je Aladrović namjestio zaposlenje za Lidiju Sinković, kćer Horvatova prijatelja i Petru Perišu, štićenicu HDZ-ovog bivšeg gradonačelnika Županje, a izvor blizak ministru tada je rekao: ‘Aladrović je svjestan da je njegova ministarska karijera završena, ne želi biti teret’.