I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA IMA ŽITOMIR: ‘Mi smo dosta povezani s Ukrajinom i nije čudno da je dron trebao doći ovamo’

I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA IMA ŽITOMIR: ‘Mi smo dosta povezani s Ukrajinom i nije čudno da je dron trebao doći ovamo’

Pad letjelice na Jarunu i dalje je obavijen velom misterija što je otvorilo plodno tlo za razne teorije. Ona najbizarnija incident povezuje sa ukrajinskim Yarunom. U njoj se navodi da je možda došlo do zabune u upisivanju lokacije na koju je letjelicu trebalo poslati. Javlja ZAGREB INFO

Čini se da to nije jedini zajednički naziv kojeg dijelimo s Ukrajincima. U sastavu grada Sveti Ivan Zelina smjestilo se malo mjesto od stotinjak stanovnika, Žitomir. U Ukrajini je pak Žitomir jedno od najstarijih kulturnih središta. Zbog istog naziva pojavila se teorija koja navodi da je dron trebao letjeti prema tom ukrajinskom gradu, ali je lokacija krivo upisana i nestalo mu je goriva baš kod Jaruna, piše 24 sata. Da stvar bude još zagonetnija, ukrajinski Yarun nalazi se upravo u žitomirskoj oblasti. Ova teorija zvuči pomalo nevjerojatno i stanovnicima malog naselja u Zagrebačkoj županiji .

“Dron je trebao pasti tu, na naš kraj? Zezate se! Pa kud baš na nas? Kako je moguće da mi nekome nešto posebno značimo? Mislio sam da nema ni puno ljudi koji znaju za ovo mjesto u Hrvatskoj”, izjavio je stanovnik Žitomira u Zagrebačkoj županiji Stjepan Prugovečki za 24 sata.

No bilo je i onih koji nisu iznenađeni teorijom.

“Oduvijek se priča da su neki Ukrajinci došli ovamo još u vrijeme Prvog svjetskog rata i nazvali ovo mjesto upravo po onome iz kojeg su pobjegli, a to je bio Žitomir. Čak i naša prezimena neobična su za ovo podneblje. Svi se prezivamo Prugovečki i mislimo da i to prezime potječe iz Ukrajine, koja je tad bila u sastavu SSSR-a. Prema tome, mi smo dosta povezani sa Žitomirom i nije čudno da je dron trebao doći ovamo”, otkrio je jedan stanovnik Žitomira.

Slučajnost ili ne, strah od Putina postoji u ovom malom mjestu. Tvrde da rat nisu očekivali. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA