Premijer u obilasku mjesta pada letjelice, danas se očekuje izvlačenje njenog dijela

Premijer u obilasku mjesta pada letjelice, danas se očekuje izvlačenje njenog dijela

Premijer Andrej Plenković i nadležni članovi Vlade jutros su došli na mjesto pada besposadne letjelice u Zagrebu, gdje se rade istražne radnje. Očekuje se i Plenkovićeva izjava. Javlja HRTV

Na mjesto pada osim premijera među ostalima su stigli ravnatelj SOA-e Daniel Markić, ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, potpredsjednik Vlade Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj.

Danas se očekuje izvlačenje dijela letjelice. Od ranog jutra na mjestu su službenici vojske, dovezena je mehanizacija, javila je u HTV-ovim Vijestima u 8 sati Lucija Judnić.

– Kada će točno krenuti izvlačenje, još uvijek nema službene informacije, ali očekuje se da će to biti danas u toku dana, rekla je Judnić.

Letjelica široka 14 metara i teška 6 tona srušila se u blizi studentskog doma Stjepan Radić. Jak prasak uznemirio je građane, a na tlu je ostao 3 metra širok i jedan metar dubok krater. Pronađeni su i padobrani. Ozlijeđenih nema. Letjelica se srušila nakon 7 minuta leta hrvatskim zračnim prostorom preletjevši prije toga Rumunjsku i Mađarsku. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA