‘TOMAŠEVIĆU, VRIJEME LUPANJA LONCIMA JE PROŠLO’ Kojić: Cijene idu u nebo, a mi se bavimo vranama, možda i vraćanjem Titovog trga

‘TOMAŠEVIĆU, VRIJEME LUPANJA LONCIMA JE PROŠLO’ Kojić: Cijene idu u nebo, a mi se bavimo vranama, možda i vraćanjem Titovog trga

Članovi Kluba gradskih zastupnika stranke Bandić Milan 365 održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o situaciji OPG-ovaca u Zagrebu. Povodom toga, ustvrdili su da OPG-ovcima nije nimalo lako, a za to krive gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Javlja ZAGREB INFO

Rusak: Tomaševiću, vrijeme aktivizma je prošlo

“Gradonačelniče Tomaševiću, probudite se! Vrijeme aktivizma je prošlo…Prestanite govoriti da Vam izlagači hrane, štandovi u gradu smetaju jer ruše vizuru grada. Ozbiljan političar zna da je hrana strateški važna”, poručila je Gordana Rusak .

“Vrijeme lupanja loncima prošlo – sad je vrijeme da osigurate građanima grada Zagreba što će u tim loncima kuhati”, dodala je.

Koja je važnija tema; OPG-ovci ili divlje svinje u Podsljemenskoj zoni?

Predsjednik Kluba zastupnika BM 365 Nenad Predovan poručio je da su se OPG-ovi i proizvođači hrane u Zagrebu “našli u teškoj situaciji”. Također se osvrnuo na tematsku sjednicu skupštinskog Odbora za poljoprivredu o problemima koje vrane stvaraju u gradu.

“Vrane stvaraju velike problema za susjedstva u kojima se one pojavljuju, isto kao što divlje svinje rade velike probleme u Podsljemenskoj zoni. Međutim, daleko važnija tema je tema općeg stanja poljoprivrede grada Zagreba”, ističe Predovan.

Naglašava da su OPG-ovci u Zagrebu bitna tema jer ima više od 6400 OPG-ova i oko 20.000 ljudi koji su uključeni. Upozorio je da na Trgu bana Jelačića više nema izlaganja i prodaje domaćih prehrambenih proizvoda. Predovan kaže da su se neke od tih manifestacija u Zagrebu održale, “jer ih je stara vlast dogovorila”.

Predovan: Gradonačelnik je posjetio jedino ZeGeVege

“A gradonačelnik Tomašević posjetio je jedino ZeGeVege, gdje je više od 80 posto proizvođača bilo iz inozemstva”, poručuje Predovan.

Kao još jedan od znakova kako se aktualna vlast odnosi prema poljoprivrednicima navodi činjenicu da je Gradski ured za poljoprivredu, nakon što je 30 godina postojao, prebačen u Gradski ured za gospodarstvo. Istaknuo je i da su “poticaji za zagrebačke poljoprivrednike smanjeni za pet puta”.

Gradski zastupnik BM 365 Marijan Tomurad na konferenciji je rekao da je raspisan samo jedan natječaj pa će “i taj sitan novac”, kaže, dobiti oni koji se ne bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda. Tomurad kaže da bi Zagreb s ovakvim pristupom gradonačelnika mogao izgubiti prepoznatljivost.

Kojić: Cijene idu u nebo, a mi se bavimo vranama

Šef stranke BM 365 također nije štedio Tomaševića te je uputio oštru kritiku zbog tema kojima se gradska vlast bavi.

“U sadašnjoj situaciji kada imamo prijetnje gdje cijene energenata rastu u nebo, gdje cijene hrane rastu, inflacije koja je na vidiku, još uvijek prisutne pandemije, obnove, neriješena pitanja otpada – mi se bavimo vranama, a možda ćemo se još sutra baviti i ponovnim vraćanjem imena Trga maršala Tita”, poručio je Kojić.

Za kraj se osvrnuo na koaliciju između SDP-a i Možemo!. Kojić ističe da je SDP “veliki ceker Možemo!, i još podrapani”. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA