Oglasila se Vlada o padu letjelice: “U hrvatski zračni prostor ušla je iz smjera…”

Oglasila se Vlada o padu letjelice: “U hrvatski zračni prostor ušla je iz smjera…”

Vlada se oglasila povodom pada letjelice. Prema zasad prikupljenim informacijama, letjelica je u hrvatski zračni prostor ušla preko Mađarske. Istraga je u tijeku.


U Zagrebu je pala letjelica u četvrtak navečer. Danas se Vlada oglasila po tom pitanju. Održan je satanak na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Valentino Franjić.

Premijer je razgovarao jutros s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Tomaševićem i veleposlanikom pri NATO Mariom Nobilom, naveli su.

“Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat na visini od 1300 metara., prenosi dnevnik.hr