Hoće li uskoro bankrotirati Rusija ili ćemo združeno bankrotirati svi? Putin već priprema protuudar sankcijama: nacionalizaciju kompletne strane autoindustrije u svojoj zemlji

Hoće li uskoro bankrotirati Rusija ili ćemo združeno bankrotirati svi? Putin već priprema protuudar sankcijama: nacionalizaciju kompletne strane autoindustrije u svojoj zemlji

  Agencija Morgan Stanley najavljuje da će Rusija zbog sankcija Zapada bankrotirati već do 15. travnja.  Ruska središnja banka ne može do velikoga dijela svojih deviznih rezervi od čak 600 milijardi dolara, a slična je situacija i s korporacijama koje su izdavale različite vrijednosne papire na međunarodnim tržištima. Javlja SLOBODNA DALMACIJA

   Agencija Fitch snizila je jučer Rusiji kreditni rejting s ocjene B na takozvani status ‘smeća’, javlja Reuters uz zaključak kako je i u samoj Rusiji više nego izvjesno da će uskoro bankrotirati. Štetama koje agresijom Vladimir Putin svakodnevno nanosi ruskom gospodarstvu valja svakako pridodati i one koje vojnim djelovanjem izravno nanosi susjednoj zemlji: grube brojke govore da se dosadašnja ratna razaranja u Ukrajini procjenjuju na čak 15 milijardi eura.

    Može li, međutim, država uopće jednostavno bankrotirati poput nesolventne i blokirane kompanije? Može li takvo što pogotovo zadesiti jednu golemu i važnu zemlju poput Rusije? Mnogi analitičari upozoravaju da država i tvrtka nisu sinonimi, te da nijedna država ne može nakon stečaja  biti jednostavno rasprodana dužnicima. U njoj su moguće promjene modela ekonomskog opstanka, vlasti i režima, krizne mjere i slični procesi, no kapitulacija uslijed nemogućnosti dotadašnjeg gospodarskog funkcioniranja nije izgledna.

Pogotovo ako se zna da je Vladimir Putin na vrijeme dio deviznih rezervi pretvorio u zlato: u moskovskim trezorima pohranjeno je oko 120 milijardi dolara monetarnog zlata, odnosno oko 2000 tona zlatnih poluga. Poluge se mogu prodavati na ilegalnim i na nereguliranim tržištima trećih zemalja.

Potpuno izoliranoj zemlji zlato može značiti spas kad na drugi način ne može ništa kupiti ili doći do novca. Prestane li Rusija uskoro posve prodavati svoje energente – naftu i plin – rasprodaja zlatne pričuve ostaje im jedina opcija.

  Prestane li, međutim, Rusija posve s isporukom svoje nafte, nemale probleme osjetit će i cijela Europa. Sjedinjene Države su upravo objavile odluku o zabrani kupovine ruske nafte i plina, no njima ta odluka ništa ne znači jer nisu ovisnici o ruskim energentima. Za razliku od njih, Europa je izuzetno ovisna o uvozu, jer na dan se u EU uveze čak milijardu eura energenata. Rusku naftu neće biti posebno teško nadomjestiti, upozoravaju stručnjaci, ali će nam izuzetno nedostajati ruski plin. Jedina sreća u toj energetskoj nesreći je što se zima polako primiče kraju.

No, prateći efekti od porasta cijena nafte i plina u Europi već su itekako dramatični: britanska kućanstva suočavaju se s najvećim pritiskom na svoje prihode od sredine 1970-ih – upozorava londonski think-tank Resolution Foundation. Britanija je već suočena s najvećom inflacijom u zadnja tri desetljeća, a nastavak rata će je već u travnju povećati na preko 8 posto, tvrde stručnjaci.

    Neće inflacija i kolateralne energetske posljedice sankcija Rusiji uslijed rata u Ukrajini biti ujedno i jedine koje će osjetiti Zapad. Za neke uzvratne komplikacije pobrinuo se i sam Vladimir Putin: ruska vlada upravo je objavila plan za preuzimanje kontrole nad kompletnom automobilskom industrijom u Ruskoj Federaciji koju su strane tvrtke napustile posljednjih tjedana.

   Potpredsjednik ruske vlade Andrej Belousov najavio je model zaplijene imovine stranih kompanija koje su napustile Rusiju, i to pod krinkom zadržavanja zaposlenosti svojih građana. Mnoge strane tvrtke ne žele napustiti rusko tržište, ali su suočene s neviđenim političkim pritiskom svojih vlastitih regulatora, kazao je Belousov ističući da će one tvrtke koje se povuku iz Rusije tretirati kao da su se opredijelile za namjerni stečaj. De facto je dao ultimatum stranim proizvođačima automobila: nastavite proizvodnju ili ćemo vas nacionalizirati.

       Na području Ruske Federacije proizvode gotovo svi veliki automobilski giganti: Toyota, Daimler, Volkswagen, Nissan, Renault, Hyundai… Samo je Mercedes prije dvije godine na novu tvornicu u Rusiji potrošio preko 250 milijuna eura. Obustavi li proizvodnju u svojoj ruskoj tvornici, Renault Grupa će tako ostati bez pogona AvtoVaza, proizvođača kultne Lade, kojega će preuzeti ruski manjinski dioničari, ali time i bez više od 12 posto svog godišnjeg prihoda i bez ugovora vrijednoga barem milijardu dolara. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA