Medved HTV-a: Od novog ministra očekujem doprinos dinamici obnove

Medved HTV-a: Od novog ministra očekujem doprinos dinamici obnove

Gost središnjeg Dnevnika HTV-a bio je potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Govoreći o budućem novom ministru graditeljstva Ivanu Paladina i ubrzanju obnove rekao je kako su osigurana  financijska sredstva, normativni okvir postavljen i organizacija posložena. Prema tome, očekujem da će i novi ministar svojom energijom koju će unijeti u taj resor dati svoj doprinos kako bi zaista taj proces poprimio potrebitu odnosno nužnu dinamiku, naglasio je Medved.

Govoreći o novom ministru graditeljstva i što se od njega očekuje, s kojim će najuže surađivati s obzirom na ulogu u Stožeru za obnovu na Banovini potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je kako je važno da Ivan Paladina posjeduje iznimne menadžerske sposobnosti i veliko iskustvo u upravljanju složenim sustavima. Javlja službeni we portal VLADE RH

– U ovom konkretnom slučaju jako je važna za resor, koji je u prioritetu Vlade, Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, koordinacija svih programa obnove, kako i grada Zagreba, tako i Banovine, rekao je Medved.

– Očekujem da će sutra na koalicijskom sastanku u skladu s ranijim dogovorom, koalicijski partneri podržati kandidata kojeg predloži predsjednik Vlade, tako je zadnji puta zaključeno, dodao je.

Upitan, znači li to da ćemo do kraja tjedna imati izglasanog novog ministra, Medved je to potvrdio.

– Uvjeren sam u to da će ovaj tjedan biti izglasan ministar jer prioritet Vlade je obnova Zagreba i Banovine, kao i koordinacija svih programa, kako i samog ministarstva tako i svih provedbenih tijela, je od iznimne važnosti, a to je upravo ono što se očekuje od novog ministra, rekao je.

O tvrdnjama oporbe kako je Ivanu Paladini određeni uteg činjenica da je imao poslovne veze s ruskim investitorima odnosno poduzetnicima Medved je rekao da ih je Paladina upoznao kako je bila suradnja u projektu instituta IGH.

– Ona je završena prije više od 5 godina i konstatirat ću činjenicom da nije nužno, ako je netko surađivao s nekom kompanijom ili osobom iz Rusije, da samim time radi za ruske interese, istaknuo je Medved.

Upitan mogu li ljudi na potresom pogođenom području očekivati da obnova sada doista i krene potpredsjednik Vlade je rekao kako su za to stvoreni svi preduvjeti.

– Osigurana su financijska sredstva, normativni okvir je postavljen, organizacija je posložena. Prema tome, očekujem da će i novi ministar svojom energijom koju će unijeti u taj resor dati svoj doprinos kako bi zaista taj proces poprimio potrebitu odnosno nužnu dinamiku, naglasio je Medved.

Izvor: HTV Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA