Aladrović zamolio Plenkovića: Nađi mi zamjenu, ne želim biti teret Vladi i odlučio sam otići…

Aladrović zamolio Plenkovića: Nađi mi zamjenu, ne želim biti teret Vladi i odlučio sam otići…

Ministar rada, mirovinskog sustav i socijalne skrbi odlučio se povući zbog istrage oko nezakonitog zapošljavanja. Nije podnio ostavku, nego je s premijerom dogovorio da ostaje dok mu se ubrzo ne nađe zamjena

Josip Aladrović je odlučio otići iz Vlade. Kako doznaju 24sata, razgovarao je s premijerom Andrejom Plenkovićem te mu priopćio svoju odluku. 

– Nije htio dati ostavku da ispadne da okreće leđa Vladi. Ali je zamolio da mu se nađe zamjena i da će on biti ministar dok premijer ne nađe novog čovjeka. Ne želi biti teret Vladi i želi da se istraga ubrza – potvrđuje nam sugovornik upućen u razgovor.

Premijer Andrej Plenković će tako morati tražiti novog ministra rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi. On sam se ne bi odrekao Aladrovića, kao ni potpredsjednika Borisa Miloševića koji je također pod istragom za pogodovanje pri dodjeli poticaja. No, Aladrović koji je najmlađi ministar u Vladi, odlučio se sam maknuti. Navodno očekuje da mu se zamjena nađe još ovaj mjesec. Ako bi se pokazalo da je nevin ili ne bude optužnice, onda se spreman vratiti u politiku. Aladrovića se tereti da je nezakonito zaposlio dvije ženske osobe dok je bio ravnatelj Zavoda za mirovinsko osiguranje. Navodno im je dao pitanja. Za jednu osobu je urgirala Ana Mandac, bivša pomoćnica Darka Horvata, a za drugu navodno današnji gradonačelnik Županje Damir Juzbašić. Aladroviću je jučer skinut i imunitet u Vladi kako bi se provela istraga. Aladrović je objasnio u statusu na društvenim mrežama da se ne smatra krivim i da je sve radio po zakonu.