Od sutra drastičan skok cijena goriva, poznate i cijene….

Od sutra drastičan skok cijena goriva, poznate i cijene….

Sjednica Vlade održat će se danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s početkom u 14 sati. Iako dnevni red današnje sjednice još nije objavljen, za pretpostaviti je da će Vlada još jednom donijeti odluku o najvišoj dozvoljenoj maloprodajnoj cijeli pojedinih benzinskih i dizelskih goriva., doznaje jutarnji list

Naime, zadnja uredba o zamrzavanju cijena naftnih derivata – Eurosupera 95 na 11,37 kuna po litri, Eurodizela na 11,29 kuna po litri, te “plavog dizela” na 6,5 kuna po litri – koju je Vlada donijela na telefonskoj sjednici 7. veljače istječe u ponoć.

Kako doznajemo, službeni prijedlog da se za novog ministra graditeljstva imenuje Ivan Paladina u Sabor će biti poslan tek kada predsjednik Vlade i HDZ-a svoju odluku predstavi stranačkom vrhu (na sjednici Predsjedništva HDZ-a danas poslijepodne), te svojim koalicijskim partnerima na sastanku koji bi se trebao održati sutra.

Plenković je sjednicu Vlade otvorio s osvrtom na put u Dubaiju, a onda je objavio koje mjere će uvesti zbog rasta cijena energenata.

– S obzirom da je na svjetskom tržištu cijena značajno rasla, Vlada je odlučila donijeti mjere kojima ćemo ublažiti rast naftnih derivata. Da ne donesemo nove uredbe, sutra bi cijena dizela iznosila 13,71 kunu, a benzina 13,28 kn.

Po novoj Vladinoj uredbi cijena benzina će biti fiksirana na 12,19 kuna, a dizela na 12,53 kune. Litra plavog dizela će iznositi 8.04 kune.