POZIV SVIMA KOJI MOGU POMOĆI: Traži se smještaj u Puli ili okolici za majku iz Ukrajine sa sinom i tek rođenom bebom

POZIV SVIMA KOJI MOGU POMOĆI: Traži se smještaj u Puli ili okolici za majku iz Ukrajine sa sinom i tek rođenom bebom

Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ Piše GLAS ISTRE

U našu se redakciju javio Sergej Galicki, Ukrajinac koji već dugo godina živi u Puli, i zatražio pomoć oko smještaja jedne ukrajinske obitelji. Naime, kako nam je rekao, dosad je uspješno pomogao svojim prijateljima te su tako tri obitelji sa šestero djece već stigle u Istru i uspješno su smještene. Međutim, u Kijevu je ostala još jedna žena s 11-godišnjim sinom i malom, tek rođenom bebom starom tjedan dana.

Upravo za njih zatražio je pomoć, jer kako je rekao, on određene smještajne kapacitete ima i već ih je stavio na raspolaganje ukrajinskim obiteljima, pa tako privremeno može smjestiti i ovu malu porodicu, ali bi želio da se smjeste na sigurno i za moguće duže vrijeme.

– Istrani su odmah reagirali i vidim da su spremni pomoći u svakom trenutku pa ih ja sada molim da pronađemo smještaj i za ovu mamu s djecom. Ne treba to biti ništa veliko, možda tek soba ili dnevni boravak, ali je bitno da ima grijanje radi tek rođene bebe. Poželjno je i da smještaj bude u Puli ili okolici jer bi 11-godišnji sin trebao ići i u školu zajedno s ostalom djecom. Ova će obitelj u Pulu doći, vjerujem, u ponedjeljak pa, eto, ako tko može ponuditi smještaj, bio bih zahvalan, naglasio je Galicki.

Svi koji mogu i žele pomoći mogu se javiti izravno Sergeju Galickom, koji dobro govori hrvatski, na broj telefona 099/383-1963. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA