Milanović ima poruku za Dodika, govorio i o ratu u Ukrajini: ‘Rusija nema dosta vojnika za okupaciju‘

Milanović ima poruku za Dodika, govorio i o ratu u Ukrajini: ‘Rusija nema dosta vojnika za okupaciju‘

Milanović je rekao da je spreman potpisati izjavu da se Ukrajinu proglasi zemljom kandidatom za ulaz u EU ako se u taj status dignu BiH i Kosovo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u srijedu da je bio spreman potpisati izjavu da se Ukrajinu proglasi zemljom kandidatom za ulaz u Europsku uniju samo ako se u taj status podignu Bosna i Hercegovina te Republika Kosovo., javlja jutarnji list

– Mislim da im je sada došlo iz pete u glavu. Tražio sam i da se donese odluka o početku pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. To sam napravio iz niza razloga. Da Sarajevo vidi da nismo mi ti koji komadaju BiH, nego da toj zemlji želimo dobro – rekao je Milanović.

– Želim poručiti (članu Predsjedništva BiH MiloraduDodiku da se Republika Srpska vrati u institucije zajedničke države, da podrži Hrvate u borbi za prava – dodao je hrvatski predsjednik.

Milanović je rekao da je vrijeme da se Beograd odluči gdje pripada – u Europskoj uniji ili uz Rusiju.

Hrvatski je predsjednik rekao da nije produktivno plašiti ljude sukobom u BiH i Kosovu.

– Republika Srpska se ne može izvući iz BiH jer je 100 kilometara udaljena iz Zagreba. Srbiji je mjesto na Zapadu. Ne morate osuditi Rusiju, ali idemo vidjeti gdje vam je mjesto. Ovo je prilika da se pošalje poruka. Zapad BiH maltretira godinama. Njoj se ne pomaže već odmaže. Europski diplomati koji tamo dolaze nikako da otkriju što se tamo događa, to mi razumijemo. Bosni i Hercegovini nedostaje status kandidata, njih se vuče za nogu – rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je rekao da smatra Rusija nema dovoljno vojnika za okupiranje velikih ukrajinskih gradova.