Kazna od 35 tisuća kuna vozaču koji je po noći vozio bez upaljenih svjetala, bježao, prolazio kroz crveno

Kazna od 35 tisuća kuna vozaču koji je po noći vozio bez upaljenih svjetala, bježao, prolazio kroz crveno

Policija je oko 22.10 sati u Ulici Branovečina uočila da vozač upravlja automobilom zagrebačkih registarskih oznaka bez upaljenih svjetala noću u smjeru sjevera. Javlja NOVI LIST

Na znakove policijskih službenika da se zaustavi 19-godišnji vozač se oglušio te je nastavio vožnju u smjeru sjevera. Tijekom bijega počinio je više prekršaja, odnosno, u dva je navrata prošao na znak crvenog svjetla na semaforu, dok je u Ulici Anđela Nuića skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Ni tada se nije zaustavio već je napustio mjesto prometne nesreće bez da je ostavio osobne podatke i podatke o svom vozilu. U Ulici Dubrava zaustavio je svoje vozilo te iz njega izišao u namjeri da pješice nastavi bijeg.

Međutim, policijski službenici u tome su ga spriječili te su nad njim uporabili sredstva za vezivanje.

Daljnjim provjerama utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila kao i da za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA