TKO ĆE NASLJEDITI HORVATA? Nesuđeni gradonačelnik Zagreba otkrio vidi li se u ulozi ministra graditeljstva

TKO ĆE NASLJEDITI HORVATA? Nesuđeni gradonačelnik Zagreba otkrio vidi li se u ulozi ministra graditeljstva

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i članovi Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a, održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o 8. sjednici zagrebačke Gradske skupštine i  političkim aktualnostima. Javlja ZAGREB INFO

Herman: Nema krize Vlade

Na samom početku, Herman je ustvrdio da nema krize Vlade i da neometani rad ide dalje. Poručio je da će idući tjedan biti objavljeno ime novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Istaknuo je i da se u slučaju bivšeg ministra Darka Horvata i potpredsjednika Borisa Miloševića ne može govoriti o istoj stvari. Herman kaže da je glavni razlog toga jer je Horvat uhićen, što je bio dovoljan razlog za nuđenje i prihvaćanje njegove ostavke na mjesto ministra.

Šef zagrebačkog HDZ-a smatra da je Stjepan Čuraj bio “jako dobar kandidat” za novog ministra. Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku nije postignuta jednoglasna potpora tom prijedlogu.

“Koalicija postoji da bi se unutar nje vodili konstruktivni dijalozi. U tom dijalogu i raspravi određeni broj koalicijskih partnera nije bio za tu opciju i idemo dalje. Ponudit će se novi kandidat za ministra graditeljstva, o tome će se raspraviti na koaliciji i ako bude zelenog svjetla imat ćemo novog ministra graditeljstva”, navodi Mislav Herman.

Filipović: Nema toga za što me vi novinari niste kandidirali

Na upit je li Davor Filipović jedan od mogućih kandidata, HDZ-ov gradski zastupnik Davor odgovorio je kako se njegovim imenom “spekuliralo za sve i svašta”. Smatra da je na premijeru Andreju Plenkoviću da traži najboljeg kandidata za tu funkciju.

“Nema toga za što me vi novinari niste kandidirali. Pustimo sve priče i ostavimo premijeru i ljudima koji donose odluke o tome da vam predstave ono što će se događati u ovom tjednu”, zaključio je Filipović. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA