Velika zapljena u Zagrebu: U stanu otkrili centar za distribuciju gotovo svih vrsta droge

Velika zapljena u Zagrebu: U stanu otkrili centar za distribuciju gotovo svih vrsta droge

Policija je prilikom pretresa stana pronašla i zaplijenila više od 12 kg kokaina, 69 kg marihuane i preko 36 tisuća tableta

ecstasyja

Služba kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke u ponedjeljak je u večernjim satima u jednom iznajmljenom stanu u Središću pronašla pravi centar za distribuciju gotovo svih poznatih vrsta droge., doznaje jutarnji list

Policija je u stanu pronašla te zaplijenila 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane, 15,2 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, 36.000 tableta ecstasyja, 457 grama metilendioksimetamfetamina (MDMA), 300 doza LSD-a i manju količinu halucinogenih gljiva.

Policija je prethodno nadzirala nekoliko osoba te uočila kako pojedini kupci droge dolaze na obližnje parkiralište te od tih osoba preuzimaju vrećice s materijom koja bi liči na drogu.

Policija je u ponedjeljak u 15:10 sati jednog od tih kupaca presrela nakon što je preuzeo sporne paketiće. Radilo se o taksistu koji je drogu preuzeo u Središću. Djelatnici policije su ga nakon kratke pratnje zaustavili na križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara. Kod njega su pronašla dva kilograma kokaina.

Policijska se akcija u međuvremenu nastavila u Središću, gdje su policajci pratili dvojicu koji su taksistu predali drogu i uhitili ih. Mlađi od njih, 24-godišnjak, pružao je otpor policiji prilikom uhićenja, odnosno pokušao se oduprijeti i pobjeći. Unatoč tome, mladić je savladan i uhvaćen.

Policajci su ubrzo zatom pronašli spomenuti stan koji je, prema svemu sudeći, bio skladište u kojem se držala droga u vrijednost od oko 10 milijuna kuna.

Ranije je objavljeno da policija u vezu s tim stanom dovodi muškarce stare 33, 37 i 24 godine te da će isti biti prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.