Stožer objavio podatke o novozaraženima, preminulo 37 osoba

Stožer objavio podatke o novozaraženima, preminulo 37 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.774 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21.446, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu. Među njima je 1.555 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 104 pacijenta. Preminulo je 37 osoba. Doznajemo da je od 11.290 testiranih brzim antigenskim testovima – pozitivno njih 1.828, odnosno 16 posto. Javlja HRTV

U međuvremenu, stižu podaci iz županija. Zagrebačka ima ukupno 123 novozaražene osobe, Primorsko-goranska 361, u Osječko-baranjskoj testiranja su dokazala 215 novih slučajeva zaraze, a Sisačko-moslavačkoj županiji 117.

U Sloveniji uskoro bez maski u školama, izbori bez pandemijskih mjera

U Sloveniji se u srijedu nastavlja smirivanje epidemiološke situacije u pandemiji koronavirusa, zbog čega se najavljuje i mogućnost skorog ukidanja maski u nižim razredima osnovnih škola, a procjenjuje se da će se do izbora u travnju stanje toliko popraviti da neće biti potrebno uvoditi posebne mjere.

Poljska od 1. ožujka ukida većinu ograničenja protiv COVID-19

Poljska će od 1. ožujka ukinuti većinu ograničenja uvedenih zbog COVID-19, uz zadržavanje obveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenim javnim prostorima, izjavio je premijer Mateusz Morawiecki.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA