Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV: “Milošević nije antiinstitucionalan čovjek”

Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV: “Milošević nije antiinstitucionalan čovjek”

U obranu stranačkog kolege Borisa Miloševića stao je Milorad Pupovac. Poručio je kako je svoj položaj i ovlasti isključivo koristio vođen moralom i osobnom čestitošću. Pupovac je u srijedu bio gost Dnevnika Nove TV.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac stao je u obranu Borisa Miloševića. S njim je u srijedu za Dnevnik razgovarao reporter Hrvoje Krešić.

Milošević je stavio mandat na raspolaganje, a dalje će odlučiti predsjednik Vlade, kazao je Pupovac.

Na konstataciju da to nije snažan čin, kazao je kad netko dođe u okolnosti u kakvima se našao potpredsjednik Vlade, onda je to druga vrsta poruke: jasan moralni i politički čin.

Na pitanje kako Milošević u ovakvim okolnostima može raditi svoj posao, Pupovac je odgovorio kako to nije jednostavno, ali ipak radi svoj posao.

“Duboko vjerujem da će predsjednik Vlade kad sve bude imao pred sobom, kao i potpredsjednik Vlade – znati što će napraviti u skladu s davanjem mandata na raspolaganje”, poručio je predsjednik SDSS-a.

Na pitanje kakva se poruka šalje, Pupovac je odgovorio:

“Milošević nije antiinstitucionalan čovjek, ni čovjek koji djeluje protivno institucijama”.

Na pitanje zašto se Milošević našao u toj situaciji – zašto je slao poruke, Pupovac je kazao kako neće govoriti o kazneno-pravnim aspektima. Što se tiče programa potpore koji je trebao osiguravati ljudima vodu, struju, trebalo ga je uspostaviti.

“U onom dijelu u kojem je to bila naša odgovornost, mi smo to učinili”, kazao je Pupovac i istaknuo kako nitko od zastupnika nacionalnih manjina nije bio ni u komisiji, niti je sudjelovao u evaluaciji.