Sutra se otvara žičara, Tomašević otkrio radno vrijeme i cjenik, odmah se i ogradio

Sutra se otvara žičara, Tomašević otkrio radno vrijeme i cjenik, odmah se i ogradio

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održava redovnu konferenciju za novinare koju možete pratiti uživo na portalu Zagreb.info kao i na našoj službenoj Facebook stranici. Javlja ZAGREB INFO

Finalna cijena žičare je 537 milijuna kuna.

“Ona se u punom obujmu neće moći isplatiti i vjerojatno niti jedan posto investicije neće biti vraćeno iz prihoda koje će žičara ostvarivati i to će se plaćati iz proračuna, to će plaćati naši građani kroz proreze i prireze. Cijena karte će morati biti sufinancirana iz proračuna, željeli smo da cijena bude pristupačna građanima”, rekao je gradonačelnik.

Prvih mjesec dana će biti promotivno razdoblje, akcijske cijene za sve kategorije, bilo tko, da li je iz Zagreba ili ne. Cijena će biti 30 kuna za jedan smjer, a 50 kuna povratna. Za mlade od 15 do 24 godina i stariji od 65 plaćat će kartu 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu. Djeca do 15 godina i osobe s invaliditetom, njih oko 13 tisuća, žičara je besplatna.

Nakon mjesec dana žičara će na 10 dana stati s radom kako bi se obavili dodatni radovi na smanjenju buke. Nkaon toga će žičara ponovno krenuti s radom i to po ovim cijenama svrstanim u tri kategorije:

Prva kategorija je za one koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz i za njih će vrijediti cijene koje su navedene i u promotivnom razdoblju.

Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane jer kako kaže gradonačelnik, oni plaćaju žičaru kroz poreze i prireze. Za odrasle 40 kuna za jedan smjer, 70 kuna povratna karta. Za mlade od 15 do 24 godine te za one iznad 65 godina, jedan smjer će koštati 25 kuna, a povratna karta 40 kuna. Žičara će u ovoj kategoriji biti besplatna za svu djecu do 15 godina i osobe s invaliditetom.

Treća kategorija je puna cijena za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz. Tako će odrasli plaćati 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu. Dobna skupina od 15 do 24 godina i za one iznad 65 godina, koštat će 50 kuna za jedan smjer, 75 za povratnu kartu. Za djecu i invalide će karta biti 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna povratna karta.

Gradonačelnik je rekao kako će operativni troškovi žičare iznositi 28 milijuna kuna godišnje. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA