Stjepan Čuraj bit će novi ministar graditeljstva? ‘Ima velike šanse da zamijeni Horvata‘

Stjepan Čuraj bit će novi ministar graditeljstva? ‘Ima velike šanse da zamijeni Horvata‘

Iz Vlade ne demantiraju ove neslužbene informacije već samo kažu kako neće ništa potvrđivati do koalicijskog sastanka u 12 sati

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj izgledni je novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, neslužbeno je potvrđeno Jutarnjem listu.

Sugovornik iz HDZ-a kaže da to nije još do kraja sigurno, ali da ima velike šanse da zamijeni uhićenog, pa razriješenog ministra Darka Horvata.

Iz Vlade ne demantiraju ove neslužbene informacije već samo kažu kako neće ništa potvrđivati do koalicijskog sastanka koji je najavljen za 12 sati, a na kojem bi se definitivno trebalo znati ime novog ministra.

Stjepan Čuraj kao koalicijski partner HDZ-a s jednim saborskim zastupnikom aktualni je državni tajnik u Ministarstvu financija, a prije toga bio je saborski zastupnik.

Po struci je pravnik i ekonomist iz Osijeka, a s građevinom nije imao puno doticaja, osim što je član Stožera za obnovu Banije, pa valjda u Vladi misle da je upoznat s obnovom. HNS u ovom mandatu nije imao ministra u Vladi, ali uz Čuraja, imaju i svog državnog tajnika upravo u Ministarstvu graditeljstva, Željka Uhlira.

Odluči li se Plenković na taj potez, pitanje je što će reći Radimir Čačić koji je već najavio da neće glasati za bilo koji prijedlog za novog ministra.