Medved nakon koalicijskog sastanka: HDZ će do kraja ovog tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova

Medved nakon koalicijskog sastanka: HDZ će do kraja ovog tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova

Sastanak u Banskim dvorima je prekinut. Šanse da će Stjepan Čuraj postati novi ministar su gotovo nikakve. O zaključcima s koalicijskog sastanka govorio je ministar Tomo Medved.

Umjesto uhićenog i razriješenog HDZ-ova ministra Darka Horvata, novi čelni čovjek resora u kojem su objedinjeni graditeljstvo, prostorno uređenje i imovina trebao je biti Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu financija. O njemu se raspravljalo na koalicijskom sastanku u Banskim dvorima, međutim – bez uspjeha.

Ministar Tomo Medved govorio je nakon sastanka o zaključcima koje je donijela vladajuća većina.

“Koalicija je stablina i čvrsta te partneri daju jednoglasnu potporu Vladi.”

“Ideja premijera je bila da se učini gesta prema koalicijskim parnerima, liberalnim strankama da se imenuje Čuraj za ministra graditeljstva, a s obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju u koaliciji, s obzirom da je Stjepan Čuraj član Stožera za obnovu i upravo ti detalji bili su usmjerenje da se on predloži za novog ministra. Obzirom da u dijelu partnera, odnosno nije jednoglasno prihvaćena da ideja i nije postignuta jednoglasna potpora, HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova”

“Stjepan Čuraj je državni tajnik u Ministarstvu financija i vrlo aktivno je sudjelovao u radi Stožera u Petrinji, a i obnovi u Zagrebu.”

Plenković će u srijedu održati konzultacije te će se uskoro znati novi kandidati, dodao je, prenosi dnevnik.hr.