Bačić: Rekonstrukcija Vlade nije na stolu. Horvatov nasljednik bit će poznat ovaj tjedan

Bačić: Rekonstrukcija Vlade nije na stolu. Horvatov nasljednik bit će poznat ovaj tjedan

U ponedjeljak u 16 sati je počela  sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Iako se očekivalo da će premijer Andrej Plenković nakon sjednica dati izjavu, to se nije dogodilo. , javljaju 24sata

Kao objašnjenje za to što premijer nije dao izjavu neslužbeno se navodi smrt Plenkovićeva oca koji je preminuo u subotu, zbog čega je Plenković i otkazao jučerašnji planirani put na sigurnosnu konferenciju u München.

Umjesto premijera izjavu je nakon sastanka dao šef HDZ-ova saborskog kluba Branko Bačić. 

– Premijer nas je upoznao s najvažnijim događajima, prvenstveno s paketom mjera zbog povećanja cijena energenata. Upoznao i nas je i s odlukom EK o produljenju za korištenje sredstava. Bilo je riječi o postupanju DORH-a prema ministru Horvatu. Upoznao nas je saznanjima koje ima on, to su saznanja koja i mi možemo iščitati iz medija. Stav Predsjedništva HDZ-a i Kluba HDZ-a je da se zalažemo za potpunu neovisnost pravosuđa. Treba biti nulta tolerancija na korupciju, bez obzira do koga se došlo. Dali smo na predsjedništvu punu potporu radu DORH-a.  DORH ima otvorene ruke. Ono što je nama sporno je što već dugi niz DORH-a iz institucija cure određeni podaci koji kod javnosti stvaraju dojam da je osoba o kojoj se radi kriva. To je nama u HDZ-u neprihvatljivo i ne možemo to podržati. Očekujemo da glavna državna odvjetnica da utvrdi kako takve informacije dolaze u javnost i tko ih pušta – kaže Bačić.

– Nije bilo riječi o rekonstrukciji Vlade, jedino sad razgovaramo o novom ministru graditeljstva. Stav je da se još ovaj tjedan imenuje novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja, već sutra ćemo razgovarati o tome na koalicijskom sastanku  – kaže Bačić. 

Na pitanje novinara o Aladroviću i Miloševiću kaže kako imaju informacije iz medija te kako o njima zasad ne mogu postupati jer niti Aladrović niti Milošević nisu pozvani na obavijesne razgovore. 

– Svi su ministri dok imaju povjerenje predsjednika Vlade. Te navode koji im se stavljaju na teret očekujemo da DORH to priopći njima i javnosti. Mi takvih informacija nemamo koje bi upućivale na potrebu da se potpredsjednika Vlade i ministra razriješi dužnosti – kaže Bačić. 

– Milošević je razgovarao s predsjednikom Vlade. Predsjedniku Vlade nema potrebe nuditi mandat, svaki je ministar ministar dok ima povjerenje predsjednika Vlade – rekao je Bačić.