SDSS-ova Dragana Jeckov bit će ispitana u Uskoku kao svjedok u slučaju ministra Darka Horvata i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, evo zbog čega…

SDSS-ova Dragana Jeckov bit će ispitana u Uskoku kao svjedok u slučaju ministra Darka Horvata i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, evo zbog čega…

SDSS-ova Dragana Jeckov bit će ispitana u Uskoku kao svjedok u slučaju ministra Darka Horvata i potpredsjednika Vlade Borisa Mološevića (SDSS) oko lobiranja i namještanja natječaja za bespovratna sredstava iz programa “Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina”.

Pojedini dužnosnici SDSS-a ne ustručavaju se priznati da upravo to čine, pisao je Novi list u svibnju 2021. godine.

Dragana Jeckov je potpredsjednica SDSS-a i zastupnica u Saboru, u kojem je bila i u prošlom sazivu. Kao jedna od najistaknutijih SDSS-ovaca, bila je itekako aktivna u kampanji za parlamentarne izbore 2020. U selu Islam Grčki, na području Zadarske županije, boravila je 1. srpnja i tamo se obratila simpatizerima svoje stranke. Objašnjavala im je, pokazuje videosnimka, zašto je SDSS četiri prethodne godine podržavao Vladu Andreja Plenkovića.

– Ovaj mandat nije nikome bio lagan. Dali smo sve što smo mogli od sebe, pregovarali smo i dogovarali, gotovo da smo trgovali. Ali, zna se zbog čega, zbog naših, na području gdje žive naši. Vrlo je jednostavno, nastavit ćemo tako i ubuduće, kazala je Dragana Jeckov prisutnima u Islamu Grčkom.

Zamolili su je tada za komentar tih riječi.

– Pogriješila sam kad sam rekla trgovina, to je zapravo politička trgovina. Mi iz SDSS-a i Kluba zastupnika nacionalnih manjina u parlamentu podržavamo Vladu, a za to tražimo da se realizira Operativni plan za nacionalne manjine. To je jedan sasvim zakonit odnos, nikakve druge trgovine nema među nama. Nismo bili zadovoljni intenzitetom provođenja Operativnog plana, posebno dijelova koji se tiču infrastrukturnih projekata, recimo izgradnje vodovoda u Islamu Grčkom, i nakon izbora smo u njemu precizirali obaveze Vlade, naglašava Dragana Jeckov, piše Novi list.