Živi zid neće dovršiti kuću obitelji stradaloj u potresu, Sinčić kratak: ‘Moj novac, moja stvar‘

Živi zid neće dovršiti kuću obitelji stradaloj u potresu, Sinčić kratak: ‘Moj novac, moja stvar‘

Predsjednik Živog zida obećao je vlastitim donacijama, što osobnim što stranačkim, izraditi trajni objekt od industrijske konoplje

Živi zid odustaje od gradnje kuće obitelji Kristijane Boltužić (22) i Salka Karabašića (25) u Donjoj Mlinogi nedaleko Petrinje. Podsjetimo, obitelji čija je kuća u potpunosti stradala u potresu predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić je obećao vlastitim donacijama, što osobnim što stranačkim, izraditi trajni objekt od industrijske konoplje, te su taj projekt koristili u predizbornoj kampanji tijekom prošlogodišnjih lokalnih izbora., doznaje jutarnji list

No, na terenu nisu bili tako efikasni kao u kampanji. Objekt su gradili volonteri te je čitavu godinu napravljena samo drvena konstrukcija. Obitelj se zabrinula kako tim tempom u kuću iz mobilnog kontejnera neće useliti godinama i odlučili su progovoriti o neozbiljnosti kojom je Živi zid pristupio projektu. Osim toga, prestali su im se javljati glavni akteri. Nakon objave članka Ivan Vilibor Sinčić te njegov prvi suradnik Tihomir Lukanić, a onda i glavni majstor Ivan Butković te dobavljač sirovine Marijo Franić uvjeravali su nas da će projekt sigurno nastaviti, a sada je opet došlo do novog obrata.

Danas su obitelji javili da – odustaju, te drvenu konstrukciju planiraju raskopati. Tražili smo komentar Ivana Vilibora Sinčića, a on je bio kratak i jasan: “Moj novac, moja stvar. Detalje ću objasniti sutra na konferenciji”. Razloge nam je, međutim, prenijela Kristijana.

– Nazvao me je Tihomir Lukanić i rekao da su doznali da mi imamo novca i da si sami možemo izgraditi dvije kuće i da zato odustaju – govori nam Kristijana Boltužić. No, stvarne razloge treba ipak tražiti drugdje, dan nakon što je Jutarnji list objavio priču o gradnji kuće, Kristijanu je također zvao tajnik stranke Lukanić te im dao cijenu gradnje – tražio je od njih da povuku svoje izjave dane Jutarnjem listu i osobno se preko medija ispričaju Ivanu Viliboru Sinčiću, što oni nisu htjeli učiniti.