Telegram doznaje: Policija osim Horvata istražuje i bivšeg ministra Tolušića

Telegram doznaje: Policija osim Horvata istražuje i bivšeg ministra Tolušića

I njega se sumnjiči za zlouporabe s dodjelom potpora

Osim ministra Darka Horvata, kako doznaje Telegram, istražitelji su se usmjerili i na bivšeg ministra Tomislava Tolušića. Uz njih, prema za sada dostupnim informacijama, ovaj najnoviji postupak odnosi se i na bivšu Horvatovu pomoćnicu Anu Mandac., doznaje TELEGRAM

Istražitelji su u akciju krenuli nakon što su tijekom istrage u aferi Rimac, gdje je su Josipa Rimac i Ana Mandac već osumnjičene za sumnjivu dodjelu potpora obrtnicima i poduzetnicima, ukazale na moguću upletenost ministra Horvata. Tvrde da su upozoravale da se potpore i poticaji ne dodjeljuju na pravilan način.

Ključni iskazi svjedoka

Te svjedokinje, visokopozicionirane u Ministarstvu gospodarstva, prema informacijama iz istrage, u svojim su iskazima ustvrdile kako je obujam dodjela potpora mimo pravila bio puno veći od onog što je prvotno USKOK stavio na teret Horvatovoj pomoćnici i Josipi Rimac. U tom slučaju radilo se o nešto manje od 600 tisuća kuna poticaja koje su navodno dobili poduzetnici bliski Josipi Rimac.

O kojem se sada točno iznosu radi nije nam potvrđeno, no svjedokinje iz Ministarstva gospodarstva kazale su istražiteljima da su upozoravale ministra na problematičnu dodjelu potpora i poticaja.

Još jedna osoba pod sumnjom

Telegramovi izvori tvrde da je postupkom obuhvaćen i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Policija je jutros po nalogu USKOK-a upala u Horvatov dom za što je Telegram dobio potvrde iz više izvora. Tolušić, saznajemo, ne bi trebao biti privođen, odnosno protiv njega će, najvjerojatnije policija samo podnijeti kaznenu prijavu.