Završila pretraga Horvatove kuće u Donjoj Dubravi, policija ga odvela…

Završila pretraga Horvatove kuće u Donjoj Dubravi, policija ga odvela…

Policija je jutros započela pretragu kuće ministra graditeljstva, Darka Horvata. N1 televiziji neslužbeno je potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Tolušića, međutim, neslužbeno doznajemo, istražitelji iz USKOK-a nisu kontaktirali. Unatoč medijskim napisima, među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Prema za sada dostupnim informacijama, ministra graditeljstva Horvata povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva.

Kako N1 doznaje ministar Horvat bit će danas ispitan u USKOK-u.

Milošević i Tolušić bit će ispitani redovnim putem, što znači da će ići istraga i kaznena prijava.

Redovnim putem istragom je obuhvaćeno još troje ljudi:

državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir ŽunacAna Mandac, Horvatova pomoćnica kad je bio ministar gospodarstva te Katica Mišković, ravnateljica uprave za potpomognuta područja., javlja N1

Kako javlja TELEGRAM

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi ministar Darko Horvat već bi u ranim poslijepodnevnim satima trebao biti ispitan u USKOK-u. Bit će, kako doznajemo, doveden u sjedište USKOK-a u Vlaškoj ulici u Zagrebu gdje će u nazočnosti odvjetnika moći dati svoj iskaz. Prije nekoliko trenutaka odveden je iz Donje Dubrave u Međimurju gdje je od jutra trajala pretraga njegovog doma. Izvjesno je da ga istražitelji prate prema Zagrebu gdje će postupak u koordinaciji USKOK-a i policije biti nastavljen.

Za sada istražitelji Horvata povezuju sa sumnjivom dodjelom potpora i poticaja iz vremena dok je vodio Ministarstvo gospodarstva. Doznajemo da je riječ o iznosu nešto većem od 2,6 milijuna kuna.

Ključni iskazi svjedoka

Svjedoci iz Ministarstva uvjeravaju da su ministra upozoravali na nezakonitosti, no potpore i poticaji su navodno ipak dodijeljeni.

Na ispitivanju u USKOK-u ministar Horvat će imati priliku iznijeti svoju obranu, ali, ako želi, može se braniti i šutnjom. Jučer je, doznajemo, svoj iskaz dala i njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac koja je također obuhvaćena ovim postupkom.