Plenković: ‘Otkud takva žurnost DORH-a u vezi s djelima iz 2018.? Neće biti izvanrednih izbora‘

Plenković: ‘Otkud takva žurnost DORH-a u vezi s djelima iz 2018.? Neće biti izvanrednih izbora‘

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za novinare u Banskim dvorima,.

Komentirao je uhićenje ministra Darka Horvata kao i informacije o istrazi koja, prema zasad neslužbenim informacijama, obuhvaća i neke njegove sadašnje i bivše kolege te druge dužnosnike., javlja jutarnji list

– Nakon ovakvog tjedna punog velikih političkih događaja, dolaska nosača aviona Harry S Truman, usvajanja paketa antiinflatornih mjera, dogovora koji sam postigao s Ursulom von der Leyen o produljenju roka za povlačenje EU novca za obnovu, nakon strategije poljoprivrede u Saboru i potpisivanja autoceste Lekenik-Sisak, zahvaljujući DORH-u imamo sada jednu novu temu za koju smo saznali iz medija da je jutros očito napravljen pretres kuće ministra Horvata. Sada vidim da je uhićen i da je očito u tijeku kriminalističko istraživanje. Koliko čujem, to se odnosi na razdoblje kada je bio ministar gospodarstva u našoj prvoj Vladi. Također, vidim da se spominju i drugi dužnosnici, Aladrović, Milošević i Tolušić. Sasvim sigurno je indikativan tajming. Takva žurnost DORH-a u vezi s kaznenim djelima koja su se navodno dogodila u 2018. Sada svi mogu vidjeti da DORH i pravosuđe nisu pod HDZ-ovom šapom, ali očito imaju nekakav razlog za žurnost. Ovo se, koliko zna, dogodilo samo jednom, krajem 90-ih godina, Očekujem da DORH obavijesti javnost otkud takva žurnost.

Smatram da je apsolutno neprihvatljivo da čujemo komentare ljudi koji ne bi trebali imati nikakvo saznanje o ovome. Očito netko iz sustava pušta informacije novinarima, koji onda to komentiraju i kreiraju dojam nekakve dramatičnosti. Pozivam DORH da se javno očituje o toj dramatičnosti. Državna odvjetnica bi trebala stati pred kamere i objasniti kakve su to žurnosti, rekao je Plenković.

Premijer je poručio i da je vladajuća većina stabilna te da izvanrednih izbora neće biti, a da će sve informacije o ministru Horvatu dobiti od njegova odvjetnika kao i da nije realno da on ostane u Vladi ako mu bude određen pritvor.

Uskoro više…