Postignut dogovor s Gradom Rijekom: Neće biti štrajka u riječkim vrtićima

Postignut dogovor s Gradom Rijekom: Neće biti štrajka u riječkim vrtićima

Piše Ingrid Šestan Kučić Dogovoreno je povećanje osnovice plaće za 3,5 posto s prvim veljače, zatim od 1. lipnja za još 4 posto te od 1. prosinca za 2,5 posto. Dogovoren je i nastavak pregovora u kojem će se definirati preostalo povećanje osnovice plaće za 6 posto i koeficijenta za 6 posto, kazala je Čavić. Javlja NOVI LIST

Sindikat obrazovanja, medija i kulture jutros je postigao dogovor s Gradom Rijekom te su obustavljene sve pripreme za štrajk u riječkim gradskim vrtićima More, Rijeka i Sušak koji je najavljen za 21. veljače. Potpredsjednica Sindikata, Ingrid Čavić, kaže da će svi gradski predškolski objekti u ponedjeljak raditi redovno.
– Dogovoreno je povećanje osnovice plaće za 3,5 posto s prvim veljače, zatim od 1. lipnja za još 4 posto te od 1. prosinca za 2,5 posto. Dogovoren je i nastavak pregovora u kojem će se definirati preostalo povećanje osnovice plaće za 6 posto i koeficijenta za 6 posto, kazala je Čavić.

Tek s nastavkom pregovora 650 riječkih odgojitelja dostići će traženo povećanje osnovice plaće od 16 posto te će imati zakonom zajamčenu plaću koja je jednaka plaći u osnovnoškolskom sustavu.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA