Milanović:“Grbin je živio u Puli, tamo je imao svoj odvjetnički ured. Oženio se, nakon toga je trebao reći, e sad sam pogriješio”

Milanović:“Grbin je živio u Puli, tamo je imao svoj odvjetnički ured. Oženio se, nakon toga je trebao reći, e sad sam pogriješio”

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni ‘123. brigade HV-a’. Nakon toga je dao izjavu novinarima u kojoj se osvrnuo na svoje dvije godine na Pantovčaku.

“Radim i živim kako sam govorio, razmišljam i vjerujem kao i prije 20 godina”, kazao je Milanović dodavši da je “grub u nekim situacijama i bit će i dalje takav prema nasilnicima”.

Osvrnuo se i na temu povlastica i naknada za saborske zastupnike. “Ako netko zaista živi u Splitu pa putuje svaki tjedan u Zagreb, onda to ima smisla”, rekao je, javlja Dnevnik.hr.

Dotaknuo se i šefa SDP-a Peđe Grbina. “Grbin je živio u Puli, tamo je imao svoj odvjetnički ured. Oženio se, nakon toga je trebao reći, e sad sam pogriješio”, kazao je predsjednik.

Ponovio je da se u slučaju Zvonimira Frke-Petešića, predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića, radi ”o sistemskom grabežu i pohlepi”.”Razlikujte sistemski namješten grabež gdje se pogoduje jednom čovjeku uz blagoslov predsjednika Vlade”, kazao je Milanović.

Komentirao je i slučaj krize u Ukrajini kazavši da se ”na takvim stvarima gubi kredibilitet i da će nekim stvarima kasnije biti teško povjerovati”.

“Ukrajina poziva da se smire tenzije. Mi moramo vjerovati da je 40.000 vojnika u Bjelarosu dovoljno da se napadne grad od tri milijuna stanovnika. N takvim stvarima se gubi kredibilitet i da će nekim stvarima kasnije biti teško povjerovati”.

”Vrlo je perfidno jednu državu dovoditi u zabludu da se pračkama može obraniti, stvarati iluziju, a istovremeno govoriti naši vojnici neće biti tamo. Zašto to radiš? Jedino Njemačka i Francuska vode normalnu politiku”, kazao je.

Vjerujete li da će Hrvatska potrošiti novac iz Fonda solidarnosti, pitalu su ga novinari.

“Vjera je važna stvar u životu… Ovime je izbjegnuta potpuna blamaža…”, rekao je.

Novinari su ga pitali i o širenju NATO-a.

“U NATO se ulazi po poliičkim kriterijima. Ajmo dosta. Sutra će ući u NATO neka država, recimo Crna Gora… Ja kad nekoga primam u obitelj, želim znati tko je to. BiH u NATO-u? Kako u ovoj situaciji? Nećete ući nikad u NATO ovakvi”, rekao je.

Novinari su ga pitali i planira li komunicirati s ministrom obrane Banožićem.

“Ja da razgovaram s ministrom obrane? Dok god se bude ponašao kako se ponaša, vidimo da krši odluke komisije, bit će tamo gdje mu je mjesto. S ministrom se može ako hoćete raditi, ovako ne. Banožić vjerojatno sad kupuje zavjese i jastučiće za svoj stan… Plenković mora narediti svom slugi da lupi petama i provede zakon. Ja sam odmah bio u DORH-u kad je priveden Saucha, davao iskaz tri sata. Kakve ja veze imam sa Sauchom? On nije bio ministar. To što Banožić radi, to je kriminogeno ponašanje. Evo ja ću vojnicima isplatiti 30.000 kuna, imam ih”, rekao je., prenosi jutarnji list