Tomašević: ‘Zagreb neće štedjeti na socijalnoj politici’, evo kako planira riješiti problem teško zapošljivih žena

Tomašević: ‘Zagreb neće štedjeti na socijalnoj politici’, evo kako planira riješiti problem teško zapošljivih žena

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sudjelovao je danas na Završnoj konferenciji projekta „Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“, na kojoj su predstavljeni rezultati provedbe. Javlja ZAGREB INFO

Nositelj projekta je Grad Zagreb, a provedba je započela u kolovozu 2019. godine i traje do veljače 2022. Glavni cilj projekta je poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanje teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, registriranih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tomašević najavio nove prijave na EU projekte

Zahvalivši svim sudionicima i partnerima ovog Projekta, Tomašević je poručio da će  gradska vlast inzistirati na pružanju socijalnih usluga u domovima korisnika.

“Time se bitno podiže kvaliteta života korisnika koji ostaju dio svojih lokalnih zajednica, a rasterećuje se i ustanove socijalne skrbi koje su posebno skućene u vrijeme pandemije”, poručio je gradonačelnik i istaknuo da Grad Zagreb neće štedjeti na socijalnoj politici te će se nastaviti prijavljivati za europske socijalne projekte s posebnim naglaskom na zapošljavanju teško zapošljivih žena kao i na pomoći starim i nemoćnim osobama.

Tomašević je otkrio da je SUZI, projekt vrijedan 10 milijuna kuna, u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Državna tajnica Margareta Mađarić, u ime ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, čestitala je na uspješnom završetku projekta te poručila kako Vlada i Ministarstvo smatraju važnim provođenje i osiguravanje ovakvih projekata, kao i korištenje bespovratnih sredstava Europske unije upravo u područjima koja se tiču socijalne politike i brige o našim starijim sugrađanima.

Kroz projekt je zaposleno 50 žena

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović pozvao je sve građane Zagreba da sudjeluju u građenju poticajnog i konstruktivnog društva u kojemu će svatko imati priliku realizirati se.

„Zahvaljujem ne samo na ostvarenju politike ovog Grada, nego na ostvarenju želje svih građana, a to je da budu socijalno uključeni i zaposleni.“, zaključio je Klisović.

Voditelj Projekta ispred Grada Zagreba Andrija Petrović, zajedno s predstavnicima partnera projekta, iznio je rezultate provedbe projekta te naglasio kako je kroz aktivnosti projekta zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena, pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, dok je njih 28 dodatno osposobljeno za jedno od deficitarnih zanimanja na tržištu rada.

Zaposlene žene pružaju uslugu za 368 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba i osoba u potrebi. Osim toga, zaposleno je i 5 kontrolora za praćenje koji prate rad angažiranih i zaposlenih žena, njihovo izvršavanje preuzetih obveza te zadovoljenje potreba krajnjih korisnika. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA