Za hakiranje A1 i krađu podataka osumnjičen je – maloljetni Slavonac

Za hakiranje A1 i krađu podataka osumnjičen je – maloljetni Slavonac

AKCIJA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Policijski su službenici Službe kibernetičke sigurnosti u koordinaciji s PU brodsko-posavskom pretražili dom, pokretne stvari (računala, pametni telefon) i korisničke račune osobe za koju se sumnja da je počinitelj. Javlja GLAS SLAVONIJE

Ravnateljstvo policije priopćilo je kako je utvrđen mogući počinitelj kaznenih djela na štetu A1 Hrvatska, a riječ je o maloljetnoj osobi, zbog čega policija “iz razloga zaštite privatnosti nije u mogućnost iznositi više podataka”.

“Možemo potvrditi da policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije od trenutka prijave hakerskog napada intenzivno poduzimaju radnje iz nadležnosti policije s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenih djela ‘oštećenje računalnih podataka‘ i ‘iznude u pokušaju” na štetu TD A1 Hrvatska”, navodi se u policijskom priopćenju. Dodaje se kako su u ponedjeljak policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti u koordinaciji s PU brodsko-posavskom pretražili dom, pokretne stvari (računala, pametni telefon i dr.) i korisničke račune osobe za koju se sumnja da je počinitelj kaznenih djela na štetu TD-a A1 Hrvatska.

Podsjetimo, A1 Hrvatska prošloga je tjedna objavio da je hakerski napadnut, čime su, kako su izvijestili iz tog telekoma, obuhvaćeni profili oko 100 tisuća njegovih korisnika, odnosno njihovi podatci poput imena i prezimena, telefonskog broja, adrese, OIB-a, o čemu su odmah izvijestili i policiju, koja to istražuje, te HAKOM i AZOP. D.Pav.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA