Plenković Čačiću začepio usta zbog “potkapacitiranog” Banožića: Neće više tako istupati…

Plenković Čačiću začepio usta zbog “potkapacitiranog” Banožića: Neće više tako istupati…

Nakon što je u utorak u popodnevnim satima održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je da se nada da će tvrtka Državne nekretnine pojasniti sve oko navodnih renovacija podruma Zvonimira Frke-Petešića, predstojnika njegovog Ureda.

– Ljudi svakako uređuju svoje podrume. Nisam bio u njegovom podrumu. Nadam se da će Državne nekretnine sve pojasniti. Hajka i haranga koja traje na njemu jedna je od glupljih i iritantnijih u hrvatskom medijskom prostoru – rekao je premijer te sva pitanja koja su mu postavljena na tu temu usmjerio na Državne nekretnine.

Plenković je rekao da ga nitko nije kontaktirao zbog SMS poruka koje su na temu vjetroelektrane Krš-Pađene razmijenili nekadašnja državna tajnica Josipa Rimac i poduzetnik Milenko Bašić.

– Interesantnije je kada je to sve pokrenuto. Ja se nadam da to zanima i Državno odvjetništvo – dodao je premijer.

Plenković je upitan i o programu testiranja školske djece na koronavirus.

– Cijelo vrijeme radimo sve da bi djeca bila što više u školi i da u njoj ne budu oni koji su zaraženi. Nije to stvar zadovoljstva, cilj je da imamo što manje zaraženih i da djeca idu u školu – rekao je premijer.

– Mi smo bili zemlja s najblažim mjerama. Imate politikante koji žele organizirati referendum u zemlji koja je imala najblaže mjere. Njima su i te restriktivne mjere valjda bile previše. Sve što smo poduzimali, to smo radili kako bi pomogli građanima. Druge su zemlje imale strože mjere i burnije su reagirale – dodao je.

Plenković je upitan i o nedavnoj izjavi predsjednika Narodne stranke Reformisti Radimira Čačića da ministar obrane Mario Banožić “može otići već sutra”.

– Čačić se ispričao te rekao da neće više tako istupati – rekao je premijer i napomenuo da je šefu Reformista poručio da “ili se ponašamo kao partneri, ili smo oporba”, prenosi Jutarnji list.